Blogolj!

Hitzfeld: a Bayernnek szüksége van Thomas Müllerre!

A bajoroknál a sikeres szezonkezdet után nyugalmat várnánk, de Thomas Müller cserejátékosi szerepe mégis okoz izgalmakat. A tz-nek adott interjújában Ottmar Hitzfeld Thomas Müller helyzetéről beszélt.

München – Müller mindig játszik? Régen volt! Louis van Gaal ideje lejárt a Säbener Straßen, ma Carlo Ancelotti a főnök – és Müller ügyében csak feltételesen osztja a „tulipános generális” véleményét. A Leverkusen ellen az ős-müncheni még csapatkapitány volt, a Bremen ellen megint a padot koptatta. A 27 éves játékos kommentárja:

„Nem tudom pontosan, milyen képességeket szeretne látni az edző. Az enyémekre a jelek szerint nincs száz százalékig szükség.”

Ok ez az aggodalomra? A tz megkérdezte erről Ottmar Hitzfeldet.

Interjú a legendás edzővel, aki ma a Sky szakértője.

Hitzfeld Úr, milyen benyomást tettek Önre a bajorok eddig?

Hitzfeld: Jól kezdtek. Különösen a szezon elején az a legfontosabb, hogy pontokat szerezzenek. Ha ez folyamatosan sikerül, akkor a játékban is fejlődni fognak és biztonságot nyernek az előttük álló feladatokra. Mindent összevetve jól sikerült kezdésről beszélhetünk.

De még nincs 100 százalékon a csapat.

Hitzfeld: Természetesen nincs, de ahhoz még korán van. A játékban és a védekezésben még van hova fejlődni, de ez a szezon előrehaladtával majd alakul. Minden szezont lassan tapogatózva kell kezdeni, ehhez idő kell.

Ami a játékosállományt illeti, Ancelotti teljesen elégedett lehet.

Hitzfeld: Valóban, az összes új igazolás olyan erősítés, aki azonnal előrébb tudja vinni a Bayernt és akiket Ancelotti rotálási elvei szerint lehetőséghez is fog juttatni. Ez a filozófiája, az elmúlt évben is így csinálta. Kitűnő kispad áll a rendelkezésére, és bárki is ül ott végül, az is válogatott játékos. A rotálással spórolni lehet az erőkkel és életben tartani a konkurencia-harcot.

Thomas Müller nem tűnik nagyon boldognak ettől.

Hitzfeld: Ha egy játékos interjút ad, minden szavát patikamérlegre teszik. Az én szememben Thomas egy teljesen normális interjút adott, minden vitától mentesen. Teljesen rendben van egy ilyen kijelentés egy olyan játékostól, aki nem játszott.

Nem tűnt különösen elégedettnek.

Hitzfeld: Biztosan nem is elégedett a mostani helyzettel. Thomas egy vezéregyéniség, világbajnok, magas elvárásai vannak. A Bayernnek szüksége van Thomas Müllerre. Az FC Bayern számára fontos identifikációs figura, és ezért a szurkolók is nagyon kedvelik. Ettől eltekintve is fontos gólokat lő és szükség van rá, ezért biztos vagyok benne, hogy fog játszani.

Louis van Gaal azt mondta egykor, hogy Thomas Müller mindig játszik. Önnél is így lenne?

Hitzfeld: Én is rotáltam és ki kellett hagynom játékosokat, akik ezzel természetesen nem voltak elégedettek. Ez teljesen normális. Müller esetében rendeződni fog ez a szezon során. A Bayernnek olyan sok meccse van, hogy Thomas biztosan lehetőséget fog kapni.

Nem kontraproduktívak az ilyen feszültségek?

Hitzfeld: Elégedetlenség lehet, mindig lesznek nehéz esetek. Viszont nem szabad túlértékelni ezeket. Ez egy teljesen normális helyzet, Ancelotti rotációs elve már az előző szezonban is működött. Ezért nem látom okát, hogy bármilyen kifogást keressek.

Müllernek inkább házon belül kellett volna megszólalnia?

Hitzfeld: Ha nem az elejétől játszik és erre rákérdeznek, nyilván nem fogja azt mondani, hogy elégedett. Thomas Müller egy egyenes ember, és kimondja, amit gondol. Ennek örülnünk kell.

Fordította: Frey Dóra

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41785/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thomas müller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?