Blogolj!

Ballack nagyon nehéz évet jósol Ancelotti számára

Domonkos Altdorfer

Az egykori játékos, Michael Ballack egy interjúban kritizálta Ousmane Dembelet az edzéssztrájk miatt. Carlo Ancelotti számára pedig nehéz szezont jövendöl.

Michael Ballack egy évtizeden keresztül meghatározó egyénisége volt a német futballnak. A német válogatott korábbi kapitánya München közelében él és egy beszélgetésben Ousmane Dembele Barcelonába igazolásának körülményeit kritizálta, és kemény időszakot jósol a Bayern edzőjének, Carlo Ancelottinak.

Ousmane Dembele átigazolása a BVB-től a Barcelonába a színfalak előtt játszódott, a játékos sztrájkba is kezdett. Miként látja a történéseket?

Ballack: Nehezemre esik megtalálni a megfelelő szavakat. Mégis megpróbálom: Ezzel a viselkedéssel morális szempontból a legalsóbb nívóról tett tanúbizonyságot, karak ternélüli, szemtelen és tiszteletlen. Természetesen a futballban rengeteg pénzről van szó, de bizonyos dolgok akkor sem megengedhetőek. Aktív karrierem során sosem fordult meg a fejemben, hogy ne jelenjek meg a közös munkán, úgymond egy sztrájkba kezdjek, és a játékostársaimat megbántsam.

Ez a megoldás a legjobb mindenkinek?

Ballack: A dortmundiaknak nem is volt más választásuk. Mit kellett volna tenniük? Nem rakhatták egyszerűen az ajtó elé. Dembélé visszatérése a közösségbe problémás lenne. Az eladás a legjobb megoldás mindenkinek. Ezzel együtt gyengült a csapat.

A Dortmund 150 millió eurót is kereshetett az üzlettel. Ekkora összegek morálisan felfoghatóak?

Ballack: Neymar 222 milliós átigazolási díja kicsit felborította az átigazolási piacot. Az ember nem tekinthet el azonban a realitásoktól: a foci üzletté is vált, a futballklubok gazdasági vállalkozások, ezért nem lehet kifogásolni, hogy egy játékosért ennyi pénzt kiadnak. A foci lényegén nem változtat. A kör alakú tárgyat a szögletesbe kell juttatni.

Fel tudja venni a BVB egyáltalán Dembele nélkül a versenyt a salátástálért?

Ballack: Azt gondolom, igen. De az volt az alapvető kritérium, hogy Dembélé és Aubameyang a BVB-nél maradjanak. Olyan két játékos, akik óriási minőséget képviselnek. Most majd meglátjuk, hogy a Dortmund a Dembele után maradt űrt milyen gyorsan tudja kitölteni.

A bajorok elveszítették dominanciájukat. Az edző, Carlo Ancelotti nyomás alatt, Willy Sagnol személyében egy felvigyázót ültetett a padra. Hogyan értékeli Ön ezt?

Ballack: Elcsodálkoztam rajta, hogy Ancelotti Sagnol bemutatásának napján azt mondta, hogy szívesebben tudná maga mellett elképzelni Philipp Lahmot vagy Xabi Alonsot. Nyilvánvalóan más véleményen volt a vezetés és az edző.

Ancelotti pozíciója megingott?

Ballack: Carlot ismerem a Chelseanél töltött közös időnkből. Egy kedves fickó, és tökéletes úr, aki most talán engedményeket tett, és elfogadott az ő akaratával ellentétes döntéseket. Azt nem tudom azonban, hogy ez mennyire tetszett neki.

Nem lett egyszerűbb számára…

Ballack: Nehéz szezon lesz számára, ha nem mutat valamit.

A problémák és a nézeteltérések ellenére hisz a müncheniek sorozatban hatodik bajnoki címében. Miért?

Ballack: Most ötödször lettek zsinórban német bajnokok, és évről évre távolodnak a ligától, köszönhetően a felfoghatatlan bevételeknek a Bajnokok Ligájából és a szponzoroktól. A Bayern elsősége évekre bebetonozódott.

A Schalke válogatott játékosa, Leon Goretzka egyre másra hírbe kerül a Bayern Münchennel. Tanácsolna számára egy váltást?

Ballack: Mindene megvan ahhoz, amire egy modern focistának szüksége van. Jó kondíció, gólveszélyes. Támadásban és védekezésben is erős. Egészen komplett játékos.

Akkor váltania kellene?

Ballack: A lényeg, hogy megtalálja a megfelelő pillanatot, amikor a következő lépést meg kell tenni. Egyébként a klubváltás nem mindig a legjobb választás. A Schalkénak is jók a lehetőségei. Talán tudnak annyit kínálni, hogy a játékos a csapatnál maradjon.

Forrás : https://www.waz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41817/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?