Blogolj!

Kimmich: A konkurencia harcból mindenki profitálhat

Tóth Renáta

A pénteki, Csehország elleni VB-selejtező előtt a német válogatott Stuttgartban tartotta első sajtótájékoztatóját.  Az újságírók kérdéseire a csapat menedzser Oliver Bierhoff mellett a Konföderációs-Kupa győztes Jonas Hector és Joshua Kimmich válaszoltak.

Kimmich célja ebben a szezonban, hogy fejlődhessen a Bayernnél

Oliver Bierhoff...
a válogatottról: Az új szezon kezdetével a selejtezők is hamarabb kezdődtek. A csapat ezután már csak 4 alkalommal találkozik majd, és ez az idő, amit a játékosokkal tölthetünk elég behatárolt. A Konföderációs Kupán megmutattuk, mit akarunk: a a fiatal játékosok mozgásterét növelni, megadni nekik a lehetőséget a fejlődésre. A győzelem lendületet adott nekik, mely a csapat erejét is növelheti. Egyes posztokon rugalmasságot is nyertünk. A 2018-as világbajnokságra jó kilátásaink vannak, mint az egyik esélyesként mehetünk oda, de aki azt gondolja, hogy egy világbajnokság könnyű lesz, az téved. Más ellenfelek várnak ránk, és a nyomás is nagyobb lesz.

Thomas Müllerről: Páratlan játékos, a keretünk kiváló játékosa. Egy ilyen csapatban és a válogatottban is előfordulhat, hogy nem mindig játszik. De Thomas 90 percen át küzd a pályán, soha nem adja fel, és a csapatot is hajtja tovább.

a csapaton belüli konkurenciáról: A Konföderációs-Kupa győzelem hihetetlen siker volt, nagyszerű teljesítménnyel, de reálisan is kell látnunk a dolgokat. A világbajnokságon még erősebb ellenfelek várnak ránk. Ez nem jelenti azt, hogy a különleges képességű játékosok, mint például Toni Kroos, teljesítményét kérdőjeleznénk meg. Jöhetnek sérülések, ezért is jó, ha további alternatíváink vannak.

a csapat bázisáról a világbajnokságon: Már egy éve foglalkozom ezzel, de a következő két hónapban fogjuk átnézni a lehetőségeinket. Nehéz lesz, mert nagyon hamar kell a tervezést az igényeinkhez mérten elkezdeni, valamint látható, hogy a csoportok felosztásánál a helyszínek milyen távol vannak egymástól. Mérlegelnünk kell az utazással eltöltött időt, hol éreznénk jobban magunkat - és ebbe még nem merültünk bele túlságosan.

Jonas Hector...
a VB-szezon kezdetéről: A legfontosabb most a válogatott mérkőzések, a csapat, az edzések. A világbajnokság még a háttérben van, de az a legfőbb célunk, hogy ott legyünk.

a jelenlegi formájáról: Három hétig szabadságon voltam, a második edzőtáborban csatlakoztam a csapatomhoz. Fizikailag nem érzem magam rosszul, nem jelent problémát az, hogy ilyen hamar kezdődik a válogatott szünet.

a konkurencia harcról: Természetesen mindenki el akarja kerülni, hogy átvegyék a helyét, ezért mindenki 100%-ot ad bele a munkába.

a cseh válogatottról: Már játszottunk velük hazai pályán, akkor gyors tempóval próbáltak ránk nyomást gyakorolni. Lehetséges, hogy ismét így tesznek, erre felkészültünk és tudjuk, mit kell tennünk.

Joshua Kimmich...
a VB-szezon kezdetéről: A legfontosabb, hogy a sérülések elkerüljenek. Szeretnék a Bayernnél fejlődni, sok mérkőzésen játszani. A világbajnokság egyre közeledik, de most az elkövetkezendő válogatott mérkőzésekre kell koncentrálni.

a konkurencia harcról: Ha valaki játszhat a német válogatottban, már az is konkurencia harc, mert Németország legjobb játékosait válogatták össze. A Konföderációs-Kupán volt pár újonc, most is jön néhány, és azok is, akik már nyertek világbajnokságot. A konkurencia harcból mindenki profitálhat.

a korai csoportgyőzelem lehetőségéről: A célunk, hogy ezt a két mérkőzést megnyerjük, ez pedig csakis tőlünk függ.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41825/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Bayern történelem: válogatottjaink,Hírek a válogatottról,joshua kimmich
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?