Blogolj!

Három ok Julian Draxler leigazolása mellett.

Neymar megvásárlása óta már majdnem egy hónap eltelt, de továbbra is nagy hullámokat kavar az átigazolási piacon. Miatta keletkezett az egész Dembélé-komédia, és a Liverpoolnak is komoly nehézségei vannak Philippe Coutinhora nézve.

De nem csak a katalán oldalon, hanem a Paris Saint-Germain felől is heves megmozdulásokat váltott ki. Julian Draxler egyre inkább a középpontba kerül, mert úgy tűnik, hogy a PSG átigazolási listájára került – habár klubváltása óta folyamatosan jó teljesítményt nyújt és a Konföderációs kupán is bizonyított. Ezért a Bayernnek célszerű lenne megpróbálni megszerezni. Ismertetek 3 okot amiért Julian Draxler a Bayern számára jó igazolás lenne.

1. Klasszis futballista Julian Draxler már régóta a német futball egyik legnagyobb tehetségének számít. Már 17 évesen bekerült a Schalke első csapatába, és onnantól kezdve a Knappenek nagy reménységének számított. Ritkán fektet egy csapat nagyobb reményt egy játékosba, mint a Schalke a fiatal támadóba – és ez így van rendjén. Már ekkor felismerte mindenki, akinek van némi fogalma a futballról, hogy megvannak a taktikai fortélyai, jó gólérzékkel párosítva. Ezt a párosítást a futballban nagyon nagyra becsülik. Hogy mennyire, ezt a Schalkénak fel kellett ismerni,amikor Draxler a Wolfsburghoz igazolt. Igaz a Wolfsburgnál töltött ideje nem feltétlenül volt a virágkora, de itt is felismerte mindenki, hogy mit képvisel Draxler. Aztán amikor Franciaországba egy európai topklubhoz szerződött, ismét elindult felfelé. Nem csak a csapatban, hanem a válogatottban is megmutatta képességeit. Draxler még mindig csak 23 éves, de az utóbbi években különösen a párizsi időszaka alatt teljesen futballéretté vált. Felismeri, hogy mikor kell egy az egy elleni párharcba belemennie, időben mérlegel, hogy ha lassítani kell a játékot. Ez a lépés fontos volt Draxler fejlődésében, talán pont az, ami az abszolút világklasszishoz még hiányzott.

Most már Németország egyik legjobb támadójának lehet nevezni.

A Bayern is nagyon jól állna neki. Különösen a balszélen Costa távozása óta nincs igazi helyettese a sérülésre hajlamos Ribérynek. James Rodriguez tud itt játszani, de én úgy gondolom, hogy itt nem tudja kihasználni az erősségeit, mert számomra a kolumbiai egy klasszikus 10-es. Draxler be tudná tömni ezt a lyukat és hosszú beilleszkedési idő nélkül egy alternatívává válhat Ribéry helyett, szükség esetén középen is kisegíthet. Az elmúlt években különösen ezeken a pozíciókon lehetett észrevenni, hogy a fontos meccseken az utolsó százalékok hiányoznak. Ilyenkor lehetne Julian Draxlerrel a döntő pillanatokban egy plusz löketet adni.

2. Pénzügyileg veszélytelen Draxler árát 40 millióra becsülik. Sokkal többet nem is fog fizetni a Bayern, azt semmi esetre sem tudom elképzelni, hogy a PSG sokkal többet követelne, vagy más csapat többet fizetne érte. Azt, hogy a PSG jelenleg hajlandó játékosokat piaci értékük alatt eladni, láthattuk Blaise Matuidi esetében. A PSG rá van utalva erre, mivel mindezek ellenére ők is pénzügyi fair play problémáktól tartanak, pontosan ezért van a Bayern kiváló tárgyalási pozícióban. Ha Draxler jelzi, hogy Münchenbe akar menni, és a Bayern is jelzi, hogy szívesen elvinné, a csapatok biztosan megtalálnák a módját, hogy egy 40 millió körüli összegben megegyezzenek. 40 millió a mai futballüzletben többé tényleg nem jelent óriási összeget. Ha azokat az árakat nézzük, amik egy Dembélé-ért vagy egy Coutinhoért kialakulni látszanak, 40 millió azoknak csak a töredéke. Ha rápillantunk a 2017-es nyári átigazolásokra, ezen a poszton 40 millióért olyan játékosok, mint Bernardeschi vagy Vitolo váltottak klubot – akik szerintem nincsenek egy Julian Draxler szintjén. Nincs is annyi tapasztalatuk és annyi potenciál sincsen bennük. Röviden: ha egy szélsőt akarunk venni, aki a Bayernnél is bizonyítani tud, normál esetben manapság 40 millió már nem lenne elég – ilyen most a piac. Minden szakértő azon a véleményen van, hogy a következő években sem fognak visszaesni az árak. Ha elhozzuk a válogatott játékost egy 5 éves szerződéssel, akkor vehetjük őt egy befektetésként a jövőre. Még ha Draxler nem is úgy robbanna be, mint ahogy kívánnánk – a 40 milliót a státusza és a neve miatt is megkapnánk. Az igazolást tehát pénzügyileg vehetjük egy rizikómentes üzletnek is.

3. Uli álmát biztosítja Az elmúlt években Uli Honeßnek mindig is egy álma volt: az FC Bayern Németország. Ennek az igénynek éppenséggel – hogy a válogatottnak egy vitathatatlan tengelyét képezzük – mindig is eleget tett az FC Bayern. Az elmúlt években is sikerült ezt megvalósítani, de Schweinsteiger és Lahm visszavonulásával két ikonját vesztette el a válogatott. Természetesen Manuel Neuer az új csapatkapitány, Mats Hummels, Jerome Boateng és Joshua Kimmich is abszolút vezéregyéniségek. De Neuer, Hummels és Boateng sem fognak már 10 évet se a válogatottban játszani – ennek megfelelően leigazolták nyáron Sülét és Gnabryt, két játékost, akik hasonlóan tovább folytatódó fejlődés esetén biztos tagok lesznek a válogatottban. De különösen a támadók közül hiányoznak Thomas Müllert leszámítva német válogatott játékosok a Bayernnél. Julian Draxler itt nagyon fontossá válhatna, mivel a válogatottban egyre több szerepe van, a baloldalon nincsen jelenleg olyan játékos, aki minőségben felérne hozzá. Nem ok nélkül vezethette a nyári konföderációs kupán a 23-éves játékos kapitányként pályára a csapatot. Már fiatalon van 35 válogatottsága és a következő években egyre inkább kulcsfigurává válhat. Ha tehát a Bayerné lenne az egyik kivételes támadó, akkor Hummelsel, Boatengel, Müllerel, Neuerel, Kimmichel és Draxlerel újra hat müncheni kezdőjátékosa lenne a válogatottnak. Ez a Dortmundi és Lipcsei riválisokra való tekintettel egy jelzés lenne, hogy a Bayern még mindig az első és az is marad. Különösen a Borussia Dortmund fogja megpróbálni ezt a rangot elhódítani. Ez a tengely nem csak a pályán, hanem azon kívül is biztosan a válogatott vezértengelye lenne. Ha idevesszük Sülét és Rudyt, akkor ismét 8 állandó német válogatott játékosa lenne a Bayernnek. Ez Uli Honeß álmát újra nagyon közel hozná.

Fordította : Bogdányi Norbert

Forrás : https://chainballers.wordpress.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41615/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?