Blogolj!

„Egy izgalmas csoport kiváló csapatokkal”

Meglehetősen vonzó ellenfeleket kapott a Bayern az idei Bajnokok Ligája kiírásában. A Paris-Saint-Germain, az RSC Anderlecht és a Celtic lesz a német rekordbajnok ezévi ellenfele.

„Nagy nevei az európai futballnak”, így jellemezte Thomas Müller röviddel a Monaco-i sorsolás után a csoportbeosztást. Mindenekelőtt a francia csapat lehet a legveszélyesebb a Bayernre: „látványos” (Hasan Salihamidzic), „harcos” (Manuel Neuer), és „nagy kihívás” (Corentin Tolisso), ezek voltak az első reakciók.

A nyilatkozatok a csoportbeosztásról:

Carlo Ancelotti: „Egy izgalmas csoport kiváló csapatokkal, amelyek közül a Paris a legerősebb. Ez egy érdekes történet lesz, hiszen a volt csapatommal fogunk játsszani. A Celtic pedig hihetetlen nagy támogatást kap a szurkolóitól. Az RSC Anderlecht a belga rekordbajnok, így őket sem lehet lebecsülni. Összegezve három különböző, de nehéz ellenfél.”

Hasan Salihamidzic: „A Parisnak látványos játéka van, valamint óriási nevek vannak náluk. Nagyon örülök a Celtic-nek, mert játszottam ellenük 2003-ban. Ott léphettem pályára a leghangosabb stadionban egész karrierem alatt. Játszottam az Anderlecht ellen is, ott is nagy volt a hangzavar, ez pedig óriási támogatást jelent a csapatnak. A legnagyobb hiba az lenne, ha lebecsülnénk őket. Minden ellenfélre fel kell készülnünk, hogy jól szerepeljünk a csoportban.”

Manuel Neuer: „Nagyon érdekes a sorsolás. A Paris természetesen a legnagyobb ellenfél. Még sosem játszottam a PSG ellen, szóval ez egy jó összehasonlítási pont lesz. A Celtic-kel is először játszok. A Celtic Park pedig híres a kimagasló hangulatról. Így a szurkolók miatt is örülök a sorsolásnak. Az Anderlecht pedig egy kellemetlen ellenfél, akit nem lehet lebecsülni. Már nem egy nagy csapatot tudtak megviccelni. Erre külön figyelnünk kell.”

Thomas Müller: „Az európai futball nagy nevei vannak a csoportban. A Paris egy érdekes ellenfél, még egyszer sem játszottam a csapat ellen. A glasgow-iak ellen sem lesz könnyű, hiszen óriási támogatást kapnak a lelátókról. Ennek ellenére mi feltétlenül tovább akarunk jutni.”

Mats Hummels: „Ez egy jó csoport. A mi feladatunk világos: tovább kell jutni. A Paris egy nagyon jó csapat. De így is jó, hiszen a legjobbakkal összemérhetjük tudásunkat. Így összességében boldog vagyok.

Corentin Tolisso: „Úgy gondolom, jó csoportot kaptunk. Mindenekelőtt a PSG nagy kihívás lesz. A nyáron megerősítették a keretet Neymarral és Dani Alvessel. Így biztosan két nagy meccset fogunk játszani. De meg kell nyerni az Anderlecht és a Celtic elleni meccseket is, amik lehetségesek. A Paris-Saint-Germain miatt azért örülök igazán, mert meglátogathatom a válogatottban lévő csapattársaimat, Alphonse Aréola-t és Adrien Rabiot-t.

Kingsley Coman: „Nincs egy egyszerű csoportunk. De különösen a Parisnak örülök. Az első profi évemben a PSG-ben csak egyszer játszhattam ebben a gyönyörű stadionban. Ezért örülök, hogy a Bayernnek visszatérhetek. De az Anderlecht és a Celtic ellen is koncentráltan kell kiállnunk, nem szabad ezeket az ellenfeleket lebecsülni. Ha minden meccsen mindent beleadunk, és jól játsszunk, akkor a csoportelsőség is reális.”

Nasser Al-Khelaifi (PSG elnöke): A Bayern egy nehéz ellenfél egy kiváló edzővel, Carloval. Tiszteljük őket, de ez a presztízsről is szól, hiszen a klub megvásárlása óta elsőnek játsszunk ellenük.”

Menetrend :

Szeptember 12 : FC Bayern - Anderlecht

Szeptember 27 : PSG - FC Bayern

Október 18 : FC Bayern - Celtic

Október 31 : Celtic - FC Bayern

November 22 : Anderlecht - FC Bayern

December 5 : FC Bayern- PSG

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41593/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Mérkőzésekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?