Blogolj!

Honess keményen beszólt Lahm-nak, Costának, Sammernak és Neymarnak is...

Jörg Wontorras futball-szakértő Sky Sports News HD-s műsorának első adásába a Bayern elnökét, Uli Hoeness-t hívta meg egy beszélgetésre - többek között Douglas Costa-ról, Philipp Lahm tanácsadóiról, a kritikusokról és Neymar-ról is szó esett.

A legfontosabbak Uli Hoeness-től:

A Bayern céljai: „Carlo Ancelottinak az a legfontosabb feladata, hogy az esetleges problémákat minél hamarabb megoldja. Enélkül a triplázásról még beszélni sem lehet. Német bajnokok akarunk lenni, ezt biztosan mondhatjuk. Minden más csak hab a tortán. Ha pár fiatal játékost is sikerül beépíteni a csapatba, akkor teljesen elégedettek lehetünk.”

Az Ázsia-túráról: „Mi egy német csapat vagyunk. Egyszer egy német túrát is kéne csinálnunk. Észak-Amerikába is fogunk menni. Két meccset le tudunk játsszani, 10 nap alatt, két helyszínen. Három helyszín, négy meccs, tizenkettő nap alatt, ez túlment a játékosok tűrőképességének a határán. De az a tény, hogy az FC Bayern-nek ilyen utakat is kell csinálnia, az vitathatatlan.”

A sportigazgatóról: „Salihamidzic nem egy vészmegoldás. A médiában benne kell lenni, nem kívülről kell nyilatkozni. Hasan 2 hét alatt többet tett a médiában, mint Sammer 1 év alatt. Így 14 nap után úgy gondolom, hogy a lehető legjobb megoldást találtuk meg. Reggel 8-tól este 10 óráig dolgozik. Már nagyon kellett egy ilyen Sportigazgató a Bayernnek. Carlo Ancelotti rosszul ítélte meg. Hatalmas lyuk volt eddig.”

Philipp Lahmról: „Értékeljük Philipp Lahm-ot, de a tanácsadóját nem. Be kellett volna vásárolnunk, ha ő lett volna a sportigazgató. Hasan Salihamidzic-nak nem kell tanácsadó. Elmagyaráztuk neki, hogy nekünk egy kész és kiforrott ember kell.”

Átigazolás őrületről: „Senki sem tartotta lehetségesnek, hogy ilyen rövid idő alatt, egy ilyen átigazolás fog történni. Sem 220 millió euróért, sem kevesebbért nem vettem volna meg Neymar-t. Ilyen jónak egyáltalán nem találom. Ezért nem értem, hogy miért adtak ki érte ennyi pénzt. Van, amikor már a nézők nem fogják ezt értékelni. Úgy gondolom, hogy valamikor mindennek vége van.”

Kivásárlási záradékról: „Talán segítene, ha nem lenne kivásárlási záradék. A Bayern-nél nincsen, még soha nem kötöttünk ilyen szerződést.”

Ousmane Dembeléről: „A Borussia Dortmund nagyon okosan viselkedett. Csapatként nagyon erősnek kell maradni, ha egy játékos el akar menni: „Vagy a mi feltételeinkkel történik, vagy sehogy.” Még augusztus 31.-ig tart az átigazolási szezon, de ha mégis marad, akkor szeptember 1.-jétől újra mindent meg kell tennie a Dortmundért. A Dortmund megbüntette Dembélé-t, ugyanis a francia az FC Barcelona-hoz akar igazolni és ezért még az edzéseket is kihagyta.

Douglas Costaról: „Ő ugyanúgy volt kezelve, mint Dembélé. Azt mondtuk: egy olyan játékos, akinek ilyen kevés idő után több pénz kell, annak ellenére, hogy jó eredményeket se hozott, ezért azonnal el kell adnunk. Istennek hála sikerült eladnunk őt.” 

BVB-vezető értékesítőről, Sven Mislinatról: „Ez a téma már nem aktuális, mert a Dortmund már elmagyarázta, hogy nem áll szándékukban eladni őt. A vezető értékesítő egy másik csapatnál sportigazgatóként dolgozott, amíg le nem cserélték Michael Reschke-t. A Dortmundnál nem kapta meg a munkát, ezért kérdeztük meg, hogy el tudja-e képzelni, hogy hozzánk jöjjön. Ez volt ősszel, de a Dortmund azt mondta, hogy nem adják el. Így a téma már nem aktuális. Nem tárgyalunk.”

A saját jövője: „2019 november-ig vagyok megválasztva. Remélem, hogy a Bayern jó lesz a jövőben. Ha ez teljesül, akkor a második ciklusban fogok nyugdíjba menni.”

Forrás : http://www.t-online.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41370/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Interjúk, nyilatkozatok,uli hoeneß
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?