Blogolj!

Diadalittas nyilatkozatok a magabiztos kupagyőzelem után

Arjen Robben egy pár percre visszatért, Robert Lewandowski és a többiek pedig öröm focit játszottak az ARENA-ban, miután rendre parancsolták a harmadosztályban szereplő Chemnitzer FC-t a DFB kupában.

„Megérdemelten nyertünk 5-0-ra. Türelmesen játszottunk, végig nyugodtak maradtunk és a félidőben 1-0-ra vezettünk, de több lehetőségünk is volt, amit nem használtunk ki.” 

– mondta Sebastian Rudy.

„Az első pillanattól kezdve mi irányítottunk. A Chemnitz tizenegy emberrel védekezett, így nem volt sok helyünk a támadásoknál.”

– mondta boldogan Thomas Müller a meccs után, hiszen csapata 80 százalékos labdabirtoklást is elért. Küzdöttek, hogy minél több lehetőséget teremtsenek a kapu előtt. Lewandowski volt, aki a 20. percben megtörte a jeget egy szabadrúgás góllal.

„Könnyebb lesz, miután bent lesz az első gól”

- jósolta meg a lengyel gólvágó a mérkőzés előtt.

A Bayern a félidő után egy szinttel feljebb kapcsolt

„Kihasználtuk a sebességünket, miután a Chemnitz kezdett fáradni, és ez által egyre nagyobb helyeket hagytak és ezután csak folytattuk a játékunkat”

- örvendezett Müller.

Nem sokkal a félidő kezdete után Ribéry passzát követően Coman szerezte meg a második gólt, majd Tolisso adott gólpasszt Lewandowskinak, így alakult az eredmény 3-0-ra. A későbbiekben Ribérynek is járt egy jutalom szabadrúgás, amivel a 4-0-ra módosította az eredményt.

„Franckel megbeszéltem a pályán, hogy ki fogja végezni a következő szabadrúgást. Amikor a következő pontrúgás lett én már nem voltam a pályán. Viszont nagyszerűen végezte el."

- mesélte a mérkőzés után Lewandowski.

A mérkőzés utolsó előtti percében Robben szögletét követően Hummels közelítette meg a legjobban a labdát és állította be a 5-0-s végeredményt.

„A kupa-sorozat igazán különleges számomra. Nagyon sokat dolgozom a levegőben érkező labdák megtámadásával, hogy több veszélyes helyzetet tudjak létrehozni.” 

- mondta Hummels.

Dicsérték a szögletet elvégző Robbent is, aki most tért vissza:

„Mindent megtesz, hogy hamar beilleszkedjen és visszatérjen. Mindenben segíti a csapatot.”

– mondta Kimmich.

Optimizmus a Bundesliga rajt előtt

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy teljesen készen állnak-e a Bundesliga rajtra a tavalyi bajnokok. Péntek este lesz az első forduló, ahol az ellenfél a Bayer Leverkusen lesz.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk ma. Jobbak vagunk, mint két héttel ezelőtt.”

– jelentette ki Hummels. Rudy pedig így fogalmazott

„A Leverkusen ellen a legjobb játékunkkal szeretnénk nyerni és megszerezni a három pontot.”

Müller „remek hangulatban” van, mert pénteken mindenkinek jól kell játszania.” Bízzunk benne, hogy ez a jókedv a mérkőzés után is megmarad.

Fordította: Nagy Gyula

Forrás: https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41255/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?