Müller: nem tudtunk kilépni a fásultságból

Tóth Renáta

A kaiseraui sportiskolában töltött éjszaka után és egy edzés után a Bayern csapata vasárnap visszatért Münchenbe az első idei kupával. A csapatkapitány, Thomas Müller nyilatkozott a Dortmund elleni győzelemről, a fejlődésről és az esetleges hiányosságokról.

kicker: Müller Úr, a csapat ezt a szuperkupa győzelmet elég feltűnően ünnepelte. Hogyhogy?

Thomas Müller: A nyomás miatt, mindenképpen nyerni akartunk, és természetesen mindig különleges alkalom a Dortmund ellen játszani, hát ha még a szezon első kupája a tét. Ha veszítettünk volna, annyit mondtunk volna: a Szuperkupa nem olyan fontos (nevet).

kicker: És most már fontos?

Thomas Müller: Már előtte is az volt, mindenek előtt azért is, hogy a korábbi, felkészülés során elszenvedett vereségeket kompenzálhassuk. Nem játszottunk tökéletesen, a második félidő nekem különösen nem tetszett. De a győzni akarás abszolút látható volt. Az első félidőben pedig megmutattuk, mit is tudunk. Utána kicsit pechünk volt, különben már az első félidőben vezettünk volna.

kicker: A kapufára ment fejesére gondol?

Thomas Müller: Igen, arra is, de ezen kívül is volt egy pár lehetőségünk. Ez egy folyamat, az elkövetkezendő két hétben jól kell edzenünk, most van időnk is rá. Jól összeálltunk, de az eredményeket nem tudjuk garantálni.

kicker: Miért nem volt olyan jó a játék a szünet után?

Thomas Müller: Nem tudtunk kibontakozni a dortmundiak nyomásából és sokszor visszafelé játszottunk a kapusunk felé. Ehhez még hozzájön a sok hosszú labda, mert a Dortmund nagy nyomást gyakorolt ránk, de ez az új edző irányítása alatt nem meglepő. Nekünk pedig nem sikerült nyugodtnak maradni, és egy-két rövid passzal átjutni a középpályán, és utána, amikor a nagyon feltolt védővonalon áthatoltunk, a szabad területeket kihasználni. Akkor ajtó-ablak nyitva állt volna. Mi viszont csak vaktában vágtuk előre a labdákat. Ezért nem tudtunk olyan jól előretörni hátulról.

kicker: Ez a kondíción múlott elsősorban?

Thomas Müller: Egy-két esetben talán még kondíció kérdése volt, néhány játékos csak nem sokkal korábban állt edzésbe. De alapvetően inkább azon múlott, hogy nem tudtunk kitörni a fásultságból a hosszú labdákkal. Nem tudtunk már olyan felszabadultak lenni, talán kicsit hiányzott a bátorság is. De nagyon jó volt nyerni, ennyiben jó este volt számunkra. A tizenegyesek rúgása mindig szerencse kérdése is, Sven Ulreich kétszer is nagyszerűen hárított.

kicker: A bajnok FC Bayernnek a feltételezett második Dortmund elleni győzelme előrejelzés volt az új szezonra?

Thomas Müller: Nem kell kinyilatkoztatásokat tennünk, tőlünk elvárják a címet, csűrhetjük-csavarhatjuk, ahogy csak akarjuk. Ezzel a mércével mérnek minket minden fordulóban.

kicker: Mit gondol a Neymarért kifizetett 220 millió Euróról?

Thomas Müller: Őrült dolog, de mint látható, lehetséges. A PSG örülhet. Minden mást pedig az illetékes testületeknek kell megvitatniuk.

kicker: Milyenek voltak az első hetek az új sportigazgatóval, Hasan Salihamidzic-csal?

Thomas Müller: Először mindent megnézett, és biztosan lesz néhány új ötlete, amikről úgy gondolja, segíthet a csapatnak és a klubnak is. Mindig jó, ha van valaki, aki tovább lát a sportszakmai dolgoknál, és a struktúrát is átlátja. Hogy ténylegesen mit fog tenni, azt majd meglátjuk.

kicker: Hiányzott egy ilyen ember Matthias Sammer kiválása után?

Thomas Müller: Majd meglátjuk. Általában úgyis a megnyert címek minősítenek.

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41206/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,thomas müller
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?