Blogolj!

A Chemnitz történetének leghíresebb játékosa a Bayernben vált extraklasszissá

Kálovics Tibor

Michael Ballack az a játékos aki mindkét klub színeiben pályára lépett, és aki mindkét klub szurkolóinak szemében igazi legendának számít. 

Ballack 7 évesen, 1983-ban került a keleti gárda utánpótláscsapatához. 1994-ben kerütl fe la tartalékcsapathoz, majd 1995 őszén debütált a nagyoknál is. A későbbi világklasszis 15 mérkőzésen jutott szóhoz a Bundesliga 2-ből kieső gárdában. Ballack a kiesés ellenére is maradt a harmadosztályban, és ekkor már fix kezdőjátékosnak számított. Az 1996/97-es szezont 10 góllal zárta, valamint azzal a tudattal, hogy a következő szezont már a Kaiserslauternben kezdi. 

A 'Lautern és a Bayer Leverkusen érintésével már mint klasszisjátékos szerződött Münchenbe a világbajnokságot követően. A Bayernben már az ősz során kulcsemberré lépett elő, és remek teljesítménye miatt is nyerte meg soha nem látott fölénnyel a bajnokságot. Legjobb mérkőzését a Kaiserslautern elleni kupadöntőben játszotta, amikor két gyors góljával hamar eldöntötte a kupa sorsát. 

A csapat legnagyobb sztárjaként nem játszott rosszul a 2003/04-es idényben sem, de előző évi teljesítményétől elmaradt. Felix Magath gyakorlatilag köré építette a csapatot, Ballack pedig a Bayern első számú vezére lett. Amellett, hogy ő volt a Bayern játékmestere 2004 és 2006 között pályafutása leggólerősebb szezonjait játszotta. A két bajnoki címből összesen 27 góllal vette ki a részét, vagyis csak Roy Makaay szerzett több bajnoki gólt nála ebben a periódusban. Mikor Oliver Kahn nem tudott a vezetőedző rendelkezésére állni, nem volt kérdés, hogy Ballack vezetésével fut ki a Bayern München csapata a pályára. 

A klasszis azonban távozni akart, és 2006 nyarán ingyen igazolta le őt a Chelsea. Az angliai évek során Ballack továbbra is világklasszisként futballozott. 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41200/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN TÖRTÉNELEM,Bayern történelem: legendás játékosok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?