Reschke távozása gondokat jelez a Bayernnél?

Sukupčák Marián

Az FC Bayern a kerettervezője, Michael Reschke továbblépett a VfB Stuttgarthoz. A volt átigazolási szakértőnk lesz ott az új menedzser. "A Bayernnél bizony féltette a kompetenciáit" - nyilatkozta Matthäus az AZ-nek.

München - Egy éve, hogy Michael Reschke ellen tudott állni Pep Guardiola hívásának. A katalán szerette volna őt magával vinni a Manchester Cityhez, hiszen Reschke mindig okos transzfereket ajánlott neki. Bár a Bayernben együtt töltött két év alatt "mély barátság" alakult ki köztük, mégis elutasította Guardiola hívását. Akkor még ezek voltak a szavai:

"Számomra egyáltalán nincs semmilyen alternatíva a Bayern Münchenen kívül."

A veszteség keményen eltalálta a Bayernt

A technikai igazgató távozása nagyot ütött a Bayernen. Reschke 2014-ben jött a Bayer Leverkusentől, és az elmúlt években sokat tett az átigazolások terén. Neki köszönhető Joshua Kimmich és Kingsley Coman érkezése, mint ahogy a hoffenheimi Sebastian Rudy és Niklas Süle is. Karl-Heinz Rummenigge szerint Arturo Vidal sem jött volna Reschke meggyőző szavai nélkül.

Szervusz, Szuperszem! Csak egy kérdés: Miért hagyja a Bayern Reschket elmenni?

Az AZ információi szerint a válás nem meglepő, nemrég már kiderült, hogy a búcsú lehetséges. Reschke kompetenciavita tárgyává vált Rummenigge és Uli Hoeneß között. Az új sportigazgató, Hasan Salihamidzic bemutatásánál Rummenigge egy rövid, de fontos kijelentést tett, miszerint Brazzo "még Michael Reschke főnöke is lesz".

Sok a nyugtalanság az egyesületnél

Világos: Rummenigge az újoncot szerette volna ezzel erősíteni. De vajon egy szakértőnek mint Reschke, tetszik-e az, ha a saját területén, a felderítésen hirtelen egy kezdő, Salihamidzic lesz a főnök?

"Az ember csak úgy egyszerűen nem hagyja el a Bayernt. Reschke valószínűleg féltette a szakértelmét a klubban bekövetkezett változások után" 

- mondta Lothar Matthäus az AZ-vel való beszélgetése során. A Sky-szakértő szerint a Salihamidzic-szerződés mellett Hoeneß visszatérése is szerepet játszik:

"Mióta Uli újra itt van, sok a nyugtalanság az egyesületnél."

Reiner Calmund, Reschke felfedezője és elődje menedzserként a Leverkusenben egy másik okot is lát a váltás hátterében:

"A kerettervezés szűk területe nem érdekelte már őt többé. A Leverkusenben kerettervező és menedzser is volt. Mindkettőben kiváló" 

- fejtette ki Calmund az AZ-nek.

A Reschke-zűrzavarban egy másik VfB-üzletet is létrejött: Holger Badstuber egy évre aláírt. Az ex-bajornak legutóbb Guardiola is udvarolt. Erről nemsokára majd Reschkevel is beszélgethetünk.

Forrás : http://www.abendzeitung-muenchen.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41080/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,karl-heinz rummenigge,Szakmai stáb,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?