Effenberg kemény elemzése a Bayern jelenéről, jövőjéról

Az FC Bayern München nem a történelme legjobb felkészülési szezonját produkálta. Emiatt a Säbener Straße-n kongtak a vészharangok. A volt-Bayern-kapitány, Stefan Effenberg elmondta a véleményét a helyzetről.

Azt lehetett tudni, hogy nem lesz könnyű a Bayern dolga két vezéregyénisége, Phillipp Lahm és Xabi Alonso nélkül. Az egyike azoknak, akik tudták, hogy mennyire nehéz mindez a csapatnak, Stefan Effenberg volt. A Tigris a tz-nek adott interjújában többek között a Bayern új lehetséges ”vezetőiről” és volt csapattársainak, Hasan Salihimidzicnak és Willy Sagnolnak új pozíciójáról is beszél.

- Effenberg úr, a Bayern bizonyára másképp képzelte el a felkészülési meccseket!

- Stefan Effenberg: Nem a felkészülés ideje alatt dől el a szezon többi része. Azért a Bayernnek is szokatlan sorozatban ennyi meccsen kikapni. De Carlo Ancelotti elég tapasztalt, hogy a csapatot újra a jó útra terelje.

- És hogy fog ez kinézni?

- Effenberg: Formációkat, alakzatokat kell majd kipróbálni. Kicsit újra kell szervezni a csapatot, hogy a szezonkezdetre majd készen álljon. Attól függetlenül, hogy játszott-e valaki a Konföderációs Kupán, vagy nem.

- Nincs ehhez túl korán?

-Effenberg: Nem! Az én időmben úgy volt, hogyha az első kupáról van szó, mint most a Szuperkupa, a legjobb 11 lépett pályára. A Bayernnek nem volt olyan rossz a felkészülése, hogy csődöt jelentsenek.

- A Szuperkupa mégis fontos?

- Effenberg: Mivel Münchenben minden trófeát meg akarnak nyerni, ezért számomra az. 

- Egy vereséggel Dortmundban már kényelmetlenné vált volna Anelotti helyzete?

- Effenberg: Ezt nem a meccs után fogjuk eldönteni. Nagyban fog függni az első két hónaptól. A legutóbbi évben becsületre méltóan teljesített a csapat. De az FC Bayern más címeket is meg akar nyerni. A klub igényli a BL-trófeát is, hiszen nem akarja fölöslegesen elkölteni azt a több millió eurót.

- Ancelotti az álomigazolásoknak, Tolissonak és Jamesnak köszönhetően támadóbbá változtatta a játékot?

- Effenberg: Ez mindig kockázat, James sérülésétől függetlenül: az edző biztos, hogy adni fog lehetőséget az újaknak. A kérdés az, hogy reagálnak a sztárok, ha védekezésre kerül sor.

Ennyi kérdőjellel még nem kezdett bele a Bayern a szezonba

- A játékosok, mint mondjuk Robben vagy Müller nem fogják harc nélkül átadni a helyet az újaknak, például Jamesnak.

- Effenberg: És ebből jön a többi kérdés: mi lesz Robbennel, mi lesz Müllerrel? Harcolniuk kell a pozícióért, elfoglalták már a helyüket vagy élvezhetik az edző bizalmát? Ugyanez van Riberynél is. Úgy gondolom, hogy ennyi kérdőjellel még nem kezdett bele a Bayern a szezonba. És ezekre a kérdésekre gyorsan választ kell találni.

- És ezen kívül még ott van Xabi Alonso pótlásának kérdése.

- Effenberg: Ott Vidal és Thiago mellett fiatalok játszanak, akik fel tudják venni a ritmust, mondjuk fel is kell venniük. Nem mondható, hogy hiányzik egy irányító. Van, csak még nem 100%-os.

- Kit lát jelenleg vezéregyéniségnek a pályán ?

- Effenberg: A legfontosabb, hogy idegileg erősnek kell lennie. Ezt pedig még nem látom a csapatban sehol, hiszen még nem fejlődött ki a csapat. Ennek meg kell történie Ancelottinál, de én 100%-ig bízok benne. Neuer, Hummels, Boateng. Azt viszont nem tudom, hogy Müller vezető típus-e.

- Salihamidzic-csal és Sagnol-lal a Bayern két újabb ex-játékosát alkalmazza.

- Effenberg: Brazzo-nál meglepődtem, de örülök nekik. Alázatosan áll a dolgához. A nagy kérdés az, hogy hol tudnak igazán jól dolgozni. Hogy hogyan értékelem őket, az hozzájárul ahhoz, hogy sikeresek legyenek. És Willy 100-ig lojális volt. Ezért jónak találom azt, hogy nálunk dolgoznak. Az egyetlen kérdés az, hogy Ancelotti mit gondol róluk.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41076/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?