Blogolj!

Csereember? Dehogy! Csapatkapitány!

Hogy Joshua Kimmich az Audi kupán kapitányként léphetett a pályára, az egyáltalán nem véletlen. A Bayern a bízik a Konföderációs Kupa győztes játékos jó szezonjában – az extra motiváció nem árthat.

München - A szokásos szerelésen kívül valami más volt az öltöző padján, amit Joshua Kimmich rögtön meglátott, még úgy is, hogy ez az extra ruhadarab nagyon-nagyon kicsi volt. De az Audi kupán már nem volt ott Philipp Lahm és még nem volt ott Manuel Neuer, így ő tehette fel a karjára a a csapatkapitányi karszalagot.

„Az edző nem jelentette be előre” - mondta a Konföderációs Kupa győztes rögtön az első kapitányi bevetése után. Persze a bemutatkozás kapitányként lehetett volna jobb, mint az SSC Napoli elleni 0-2. Ettől függetlenül az edző jelzését még így is értette Kimmich. Nem a nyolc évvel idősebb Arturo Vidal lett a fiatalokból, debütálókból és a nyaralásból visszajött profikból álló C-csapat kapitánya, hanem ő. Jutalmat annak oszt az ember szívesen, akit sokra tart, akinek örömet akar okozni. Aki arra hivatott, hogy Lahm nyomdokaiba lépjen, annak igen jól jön egy kis extra motiváció.

Kimmich megerősítette: „Ez az, amit minden játékos szeretne: felelősséget vállalni.”

Kimmich mini-Lahm-ként száguldott a pályán

Szerdán mini-Lahm-ként száguldott a pályán a 22-éves játékos. Jobb oldali védő, most ez a posztja, a fehér karszalag is hozzátette a magáét. És különben is ebben a felállásban Kimmich volt az az ember, aki a legjobban a kezében tudta tartani az irányítást. Utasításokat adott, megpróbálta a még nem össze szokott csapatot irányítani. Neki volt képe a játékról, míg sokan csak magukkal foglalkoztak. Vidal hiányzó kondícióját próbálta meg elfedni (alig sikerült); Renato Sanches görcsösen próbálta elérni az ázsiai túrán nyújtott teljesítményét (ez is alig sikerült); és Sebastian Rudy és Niklas Schüle azon dolgozott, hogy az első fellépésük Bayern mezben ne sikerüljön rosszul. Ez legalább egész jól sikerült.

„Ezért a stílusért hoztak ide”

Süle Kimmich mellett, Rudy a védelem előtt játszott, mindketten magabiztosan léptek fel. A neves játékosokból álló Napoli csatársornak nehéz dolga volt, és Süle-nek volt pár igen eredményes megmozdulása a játék építésében is. „Nagyon jó, hogy újra labdába rúghattam.”mondta az ex-Hoffenheimi. A kollégája Rudy beismerte, hogy az eredmény „nem olyan lett, amiben reménykedtünk.” De a debütálásánál jó teljesítményt mutatott. A játék átformálása, a tempó váltása: „Ezért a stílusért hoztak el.” Hogy milyen szokatlan is a Bayern világa az új szerzeményeknek, azt a mérkőzést követően lehetett látni. Rudy például nem csak egy vagy kettő, hanem hat vagy hét interjút is adott. Kimmich néhány rövid nyilatkozat után távozott új csapattársai mögött. Ekkor hallott Süle-től egy érdekes mondatot: „Ami itt megy, azt már megtanultam. A Bayern-nél egyszerűen minden meccset meg kell nyerned.” Mindenesetre ezt már nem kell megtanítani az újaknak.

Forrás : https://www.merkur.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41065/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,joshua kimmich,niklas süle,sebastian rudy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?