Blogolj!

A Bayern játékosai nem értékelik túl a sikert

A Szuperkupa előtt Ancelotti arra kérte a játékosait, hogy mutassanak egyéniséget és legyenek motiváltak.

Amikor a csapat pályára lépett, pontosan így is tett. A Bayern 2-1-es hátrányban volt három perccel a játék vége előtt, de a rekordbajnok nem fogadta el a vereséget. A könyörtelen nyomásnak egy gól lett a vége, és az egyenlítő találat tizenegyesekhez vezetett. A pirosak - Kimmich kivételével - hidegvérrel abszolválták a tizenegyeseket, a kapus, Sven Ulreich pedig két védésével segítette az első kupa elnyerését az idényben.

„Láthatták, hogy elszántan nyerni akartunk!”- mondta Thomas Müller a megnyert párbaj után „Örülünk, hogy nyertünk” – tette hozzá Hummels.

A Bayern kétszer jött vissza

Az este rosszul kezdődött a bajorok számára, hiszen Christian Pulisic, kihasználva egy védelmi hibát, a 12. percben gólt szerzett, ám a müncheniek Lewandowski révén 6 perc múlva válaszoltak és innentől dominálták a mérkőzést a szünetig.

„Nagyon jól játszottunk, kiváltképpen az első félidőben a gólunk után és jól kontrolláltuk a játékukat. Azonban egy kicsit kieresztettünk a második félidőben, ezért kezdtek problémáink lenni” 

- értékelt a mérkőzés után Hummels.

Aubameyang a 71. percben góllal koronázta meg csapata feljavuló játékát, de a vendégek másodszor is visszavágtak. A 88. percben a tizenhatoson belüli tülekedés után Kimmich a kapu felé piszkálta a labdát. Piszczek és Bürki már csak abban tudtak segíteni, hogy a labda átjusson a gólvonalon.

Önbizalomnövelő

Hummels még egy fontos okot említett az örömre:

„Nagyon boldog vagyok, hogy megnyertük a trófeát. Ez egy nagy előrelépés a legutóbbi mérkőzéseinkhez képest.”

Ulreich egyetértett a középhátvéddel:

„Ma voltak olyan percek, amikor azt a Bayernt láttuk, amelyiket látni akartunk.”

Ancelotti csapata jó úton jár, ugyanakkor egyértelműen van még hova fejlődni.

„Ez volt a legelső tétmérkőzés az idényben” - mondta Lewa. A meccs minden bizonnyal jó önbizalomerősítő volt, illetve egy hasznos lépés a játékterv és a taktika megerősítésében, de a Bayernben senki sem lát bele túl sokat ebben a korai szakaszban. „Nem szabad elszállnunk!” - figyelmeztetett a támadó.

Hummels hasonlóan gondolja:

„Ez egy egyszeri mérkőzés volt. Van még néhány normális hét előttünk, amibe sok munkát kell beletennünk. Remélhetőleg olyan szinten leszünk augusztus végére, amilyenen lenni szeretnénk.”

A Bundesliga a Leverkusen ellen veszi újra kezdetét két hét múlva. És ha Hummels és Társai továbbra is ügyelnek a mester bölcs tanácsaira, akkor a Bayern-drukkerek egy izgalmas szezonra számíthatnak.

Fordította: Kiss Dorisz

Forrás : https://fcbayern.com/en

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41068/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,dortmund,Interjúk, nyilatkozatok
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?