Carlo Ancelotti: a tavalyi BL miatti haragból erőt meríthetünk

Az olasz a Bayern közelgő BL szezonjáról. A Bayern München edzője, Carlo Ancelotti szerint a Real Madrid ellen elszenvedett vereség okozta „harag” motivációként szolgálhat a játékosainak a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban. A Bayern a negyeddöntőben esett ki egy vitatható mérkőzés után, ahol számos fontos szituációban ellenük döntöttek.

A La Gazetta dello Sport-nak a korábbi Real Madrid és Chelsea menedzser ezt mondta: Ha lett volna VAR (videó bíró), nem kaptunk volna ki Madridban, és nem estünk volna ki a Bajnokok Ligájából. Támogatom az újításokat, egészen addig, amíg nem megy a játék rovására.

Az egyik bajorok ellen hozott ítélet a negyeddöntő második mérkőzésén Vidal vitatható második sárga lapja volt, ami 10 emberre csökkentette a Bayern csapatát a címvédő ellen. 3-3-as döntetlennél, egy egyértelmű leshelyzetből lőtt góllal a Los Blancos megszerezte a vezetést a hosszabbításban. Néhány perccel később egy hasonlóan vitatható gól minden lehetőséget elvágott a bajor visszatéréshez.

Ancelotti azt mondta, hogy a játékosai még nem emésztették meg a vereséget, és a következőket tette hozzá:

- Nem az a kérdés hogy megemésztettük-e mostanra – teljesen kitöröltük az emlékezetünkből

- Most elölről kell kezdenünk, a haraggal, és a tudattal, hogy Európa topcsapatai közé tartozunk.

- Tavasszal fog minden eldőlni – aki a legjobb formában lesz, nem túl sok sérüléssel, annak lesz lehetősége megszerezni a trófeát.

Beszélt James Rodriguez jelentőségéről is, aki kölcsönbe érkezett a Realtól a német bajnokhoz.

- Számítok Jamesre. Meg akartam szerezni, és jól ismertem őt a Madridban töltött időszakomból. Jelenleg sérült, de hamarosan újra bevethető lesz.

- Lehetővé teszi, hogy különböző módokon játszunk, kiszámíthatatlanságot és sebességet ad a játékunkhoz. Biztos vagyok benne, hogy nagy nevet fog magának szerezni a Bayernben.

Végül az olasz a közelgő szezonról is beszélt:

- A csapat erőssége és a játékosok képessége nem kérdéses. A Bayern főszereplő lesz a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában, és minden bajnokságban, amiben játszunk.

Fordította : Regős András

Forrás : https://www.bavarianfootballworks.com/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/41070/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?