Blogolj!

Rudy: itt magabiztosnak kell lenni - interjú a Bayern új játékosával

Szerda este mutatkozott be Sebastian Rudy (27) az SSC Napoli elleni 0:2-re végződött meccsen az FC Bayernben. A német válogatott játékos Arturo Vidal után a legidősebb játékos volt a kezdő tizenegyben, amiben számos ifi játékos kapott helyet. Mindössze négy napja van edzésben, de az egykori Hoffenheim-játékosnak már pontos elképzelése van arról, hogyan kell Münchenben újoncként viselkedni.

kicker: Furcsa volt a Nápoly elleni bemutatkozása, igaz?

Sebastian Rudy: Nem volt negatív élmény. Nagyon jó volt a fiatal játékosokkal. Tényleg rendesen megoldották a feladatot, bátran játszottak. Az első félidőben rúgnunk kellett volna egy-két gólt, annyi lehetőségből, amennyi adódott. Természetesen nyerni akartunk, ebben az összeállításban is, de inkább örülök, hogy megvolt az első meccsem. Most tovább akarom folytatni a beilleszkedést.

kicker: Hogyan viselkedik egy újonc az FC Bayernnél? Egyrészt mindenki be akar illeszkedni, másrészt meg kell mutatni, ki mit tud a csapatban.

Rudy: Itt valóban magabiztosan kell pályára lépni. Nem szabad félni, magabiztosnak kell mutatkozni. Ez nem túlzott keménységet jelent az edzéseken, vagy ilyesmit, végül is kollégák vagyunk, kölcsönösen tanulni szeretnénk egymástól és szükségünk van egymásra, hogy száz százalékosan fel tudjunk készülni a meccsekre. Úgy gondolom, hogy nagyon jól beilleszkedtem, és remélem, hogy ez a következő napokban még javulni fog.

kicker: Jelenleg válogatott játékos, nem kell senki mellett elbújnia. Így is nyilatkozott múlt vasárnap a bemutatásán.

Rudy: Így is kell, ha az ember az FC Bayernhez megy. Nem szabad elbújni. Természetesen van konkurencia, de ha nem hittem volna magamban, hogy meg tudom lépni ezt a szintet, nem igazoltam volna ide. Igazán örülök neki, hogy kiemelkedő játékosoktól tanulhatok, és majd meglátjuk, mi lesz belőle.

kicker: A mostani eredmények viszont rontják a hangulatot. És szombaton következik a Szuperkupa Dortmundban.

Rudy: Meg kell oldanunk, hogy magasabb fokozatba kapcsoljunk. A szombati fontos meccs lesz számunkra. Meg akarjuk nyerni. Van még pár napunk, hogy a meccsre készüljünk és elemezzünk. Szombaton arra kell törekednünk, hogy száz százalékban éberek legyünk, és akkor azt hiszem, nyerhetünk.

kicker: Mennyi időre van még szüksége, hogy száz százalékos állapotban legyen?

Rudy: Már most nagyon jól érzem magam. Megpróbálom a következő napokban a következő lépést megtenni. Nem tart már sokáig, hogy elérjem.

Interjú: Mounir Zitouni - Fordította : Frey Dóra

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40945/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,sebastian rudy
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?