Reakciók a Napoli elleni meccs után ’Tudjuk, hogy mit kell most csinálnunk’

Kun Béla

A Bayern nagyon fiatal kezdője, aminek az átlagéletkora mindössze 21 év, szerdán 2-0-ra kikapott a Napolitól, de a bajorok nem értékelték túl a vereséget.

„Az első félidőben nem játszottunk olyan rosszul” – mondta Joshua Kimmich, aki a csapatkapitányi karszalagot viselte. Nem a szerdai kapitány volt az egyetlen, aki pozitívan is értékelte a meccset, de a münchenieknek ez egy figyelmeztetés volt a szombati Szuperkupa döntő előtt a Dortmund ellen.

Reakciók:

Carlo Ancelotti (az FC Bayern edzője): „Túl sok meccset vesztettünk el a felkészülési időszak alatt, de keményen fogunk készülni a következő meccsekre. A fiatalok ma nagyon jó munkát végeztek, ez egy jó teszt volt nekik, attól függetlenül, hogy a színvonal magas volt. Niklas Süle és Sebastian Rudy jól játszottak a bemutatkozásukon. Most a szombati, Dortmund elleni meccsre fogunk készülni, és megpróbáljuk megnyerni.”

Hasan Salihamidzic (az FC Bayern sportigazgatója): Jól játszottunk ma, különösen az első félidőben. A kapu előtt nem voltunk elég kreatívak, de jó lehetőségeink voltak, és egy-két jó passzkombinációt is csináltunk. A Napolinak intelligens és nemzetközi szinten tapasztalt játékosai vannak, akik könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket. Nem fogjuk túlértékelni a meccset. Tudjuk, hogy mit kell most csinálnunk. Rálépünk a gázra, és készülünk a további meccsekre.”

Joshua Kimmich: „Az első félidőben nem játszottunk olyan rosszul. Bekaptunk egy buta gólt egy rögzített helyzet után, de sok lehetőségünk volt. A második félidőben az ellenfeleink irányították a meccset, és nem sikerült felvennünk a sebességüket. Kétségtelenül lehet tanulni egy felkészülési időszak alatti vereségből, de túl sok gólt kaptunk. Ezt orvosolnunk kell, amilyen gyorsan csak lehet.”

Niklas Süle: „Egész jól kezdtünk, de nem figyeltünk eléggé a beadásnál, amiből az első gólt kaptuk. A védelmünk túlságosan elől volt a második gól előtt, lehetett látni, hogy egy kicsit fáradtak voltunk. Nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani az eredménynek, még akkor sem, ha a Bayernnél minden a győzelemről szól. Fontos meccset játszunk szombaton, és ennél jobb teljesítményt kell nyújtanunk.

Sebastian Rudy: „Volt egy-két jó próbálkozásunk az első 20 percben. Más lett volna, ha azokat berúgjuk. Időnként megfelelő teljesítményt nyújtottunk, de biztosra kell mennünk, hogy megnyerjük a meccseinket.”

Fordította : Regős András

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40903/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,felkészülési mérkőzés,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?