Rummenigge: elértük minden célunk

Karl-Heinz Rummenigge egy kis időt szakított arra, hogy pár fontos dologról beszélgessünk az Audi Summer Tour 2017 végéhez közeledve. Kommentálta a nagy utazást, de más, érdekesnek tűnő ügyben is megszólalt.

Karl-Heinz Rummenigge mondta: ...

az Audi Summer Tour 2017 konklúziójáról: Valószínűleg ez volt az elmúlt évek legszebb és leghasznosabb útja a csapatnak. Minden célunkat elértük, amit az út előtt kitűztünk magunknak. A túra mottója ez volt: Baráti látogatás. Ez azt jelenti, hogy meglátogattuk az ázsiai szurkolóinkat, s emellett gazdasági és sportpolitikai kapcsolatainkat is elmélyítettük ezen a nagyon fontos földrészen. Nagyon jó út volt, s összességében nagyon sikeres is.

... a személyes kedvenc részéről a túrának: Kiemelve a sportszakmai és szociális hatását, számomra a legnagyszerűbb dolog Shenzenben történt, mikor átadtunk egy új, 10.000 fős futballiskolát. Ez egyelőre még kísérleti projekt Kínában, de mint korábban mondtam, az egész utat nagyon élveztem.

... sportszakmai értékelésként: Esélyünk van rá, hogy megnyerjük Singapore városának bajnokságát ma este (nevet). A Milan elleni vereség természetesen nem volt túl felemelő, de ne felejtsük el, hogy ők ma este Európa Liga selejtezőt játszanak majd, így jóval előttünk járnak az idei felkészülésben. Carlo elégedett volt az edzésekkel, a körülmények fantasztikusak voltak, a szervezés kifogástalan volt, még a pályák is rendben voltak. Büszke vagyok a játékosokra, akik az elvárásoknak megfelelően képviselték a csapatot.

... a legendák felkéréséről: Elhoztuk magunkkal Giovane Elber-t, Hasan Salihamidzic-et és Miroslav Klose-t, hogy marketing területen támogassák a túránkat. Elég hirtelen ötlet volt Miro felkérése, de nagyszerű munkát végzett és hihetetlenül népszerű itt. Elképzelhetőnek tartom, hogy legközelebb is csatlakozik majd hozzánk.

... az új igazolások beilleszkedéséről: A csapat nagyon jól fogadta Coco Tolisso és James érkezését. Így a legkönnyebb megismerni a csapattársakat, hiszen a túrán minden napot egymás társaságában töltünk. Tolisso nagyszerű srác, aki illeszkedik a csapatba, s a másik kérdésre is kitérve, nem Müller VAGY James, hanem Müller ÉS James!

... Thomas Müller-ről: Ha meg kellene alkotnunk fejben a tökéletes FC Bayern játékost, nagy valószínűséggel Thomas Müller lenne az eredmény. Ő egy nyugis srác, aki éppolyan fontos a csapatnak a pályán, mint a pályán kívül is. Ha így folytatja, akkor egy nagyszerű szezon elé nézünk mindannyian.

... Renato Sanches-ről: A Chelsea ellen remekül játszott, a meccs után látszott is rajta a megkönnyebbülés, hogy végre kijött neki is a lépés. Singapore-ban volt alkalmam hosszasan elbeszélgetni vele, s higgyék el nekem, nem szeretne távozni, ellenben többet szeretne játszani. Ezzel én is egyetértek, ő még egy nagyon fiatal játékos, mindössze 19 éves, a fejlődése szempontjából sem mindegy, hogy mennyit tud játszani. Ha más nem, megpróbáljuk kölcsönadni őt egy évre, mert hisszük, hogy hatalmas tehetség, s egyszer hasznos tagja lesz majd a csapatnak. Azt viszont le kell szögeznem, hogy per pillanat még nem született döntés ezügyben.

... az új sportigazgató kinevezéséről: Erről sajnos nem tudok újat mondani, tartjuk magunkat a lefektetett szabályokhoz, Uli Hoeness-nek kell majd végső soron meghoznia a döntést az új sportigazgató kapcsán. Ami biztos, hogy a bizonytalanság már nem fog sokáig tartani.

... Juan Bernat sérüléséről: Az edzőnkkel egyet értünk abban, hogy nem szükséges új játékost igazolnunk a pótlására, Marco Friedl is tud játszani ezen a poszton, úgyhogy két kiváló osztrák játékosunk is van ezen a poszton.

... a vezetőség elkötelezettségéről: Majdnem 100 fős staffal dolgozunk, hogy minden a lehető legjobban menjen. Véleményem szerint mindenki szuper munkát végez, soha nem láttam még ehhez fogható minőségű munkavégzést korábban.

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40769/pics/lead_800x600.jpg
audiFCBtour,BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,karl-heinz rummenigge
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?