Uli Hoeneß avagy a tradíció megmutatkozik

Kun Béla

A Bayern elnökének szavai hétfői nyilatkozatából nagy visszhangot keltettek. Az ázsiai-útra vonatkozó kritikája megfontolt volt, valamint világosan elmondta, hogy nem hajlandó harc nélkül átadni a fiataloknak a helyet.

Hétfő reggel óta azon vitatkozik Németország, hogy ki lesz a Bayern új sportigazgatója. Miután a 0:4-es pofon napja óta minden a Bayern formája és az arra kiható utazás fáradtságai körül forog, hétfő reggel Uli Hoeneß egy új témát hozott nyilvánosságra.

Hirtelen eltűnt a média nyomása a csapatról, amely azóta 3:2-re megverte a Chelsea-t. Hoeneß úgy beszélt a sajtóhoz, ahogy szokott: talpraesetten, harciasan és egyenesen. Láthatóan élvezte a 31 perces beszélgetést, ahol egy pár információ kiderült a csapatról. Hoeneß mondjuk nem tartozik az olyan emberek közé, aki a gondolatát magában tudja tartani. Főleg azt nem, ami az FC Bayernről szól. Volt ideje elmondani a véleményét.

Szingapúrban Hoeneß meghúzott egy határt

Egy hete nyitva tartja az elnök és a vezetőség többi tagja is a szemét és fülét, mert több érdeklődő vezetőivel, cég képviselőivel, nagykövetekkel, polgármesterekkel és politikusokkal találkoztak. Egy klub elnökeként, ha akkora piacot akar meghódítani, mint Kína, minden ilyen eseményen ott kellett lenni. Az időpontok ütemezése meglehetősen őrült volt. Minden nap úton volt pár ember a Bayern vezetőségéből, hogy jó benyomást keltsen a potenciális szponzorok képviselőinél. Uli Hoeneß 1952-ben született. A 70-es években lett Bayern játékos, ahol BEK-győztes lett, valamint a válogatottal világbajnok. Ez az időszak, ahol Uli olyan játékosokkal játszott, mint Sepp Maier, Gerd Müller és Franz Beckenbauer, a mai napig alapja annak, amit ma a Bayern képvisel. A klub pedig minden évben továbbfejlődött.

2017-ben a Bayern egy világmárka, a futballklubok piacán pedig fontos szerepet tölt be.

Marketinggel foglalkozó irodák New Yorkban és Sanghajban, előkészületek Katarban, az USA-ban, Olaszországban, Kínában és Szingapúrban, felkészülési meccsek Szaúd-Arábiában, Kuvaitban vagy Indiában, szponzorok az egész világról, weboldalak közösségi média oldalak kínaiul és angolul, és így tovább. Hoeneß ezt helyénvalónak gondolja és még így is megpróbálta megtartani a tradíciót. És ezért húzott meg Szingapúrban egy határt.

A szókimondása pedig sok belső vitát hoz létre

A hétfői kritikája a szervezésre és a feltételekre megrázta a fiúkat. A klubon belül viszont a kemény szókimondása nagy port kavart, főleg a marketingosztályon. De Hoeneß látja mindig a teljes képet. A gazdasági eseményeket is csak addig találja jónak, amíg azok nem veszélyeztetik a klub sikereit, valamint nem terelik rossz irányba a klubot. De neki mindig is a foci áll a középpontban. De a klub egy olyan ponthoz érkezett, ahol már nem lehet visszaforgatni az idő kerekét. Németországban annyira megemelkedtek a bevételek, hogy külföldről kell támogatást keresni. Hogy a csapat tudjon külföldön meccset játszani, fizetni kell a szállást, az étkezést, stb., és egyre nagyobb az összeg, amit fizetni kell a klubnak. Hoeneß viszont ezt a változást szomorúnak találja.

Tud az FC Bayern másik utat választani?

Hoeneß azt szeretné, hogy sikerüljön ez nekik. Ő egy új, egy másik utat akar csapatának. Egyáltalán létezik ilyen? Az elnök reméli, hogy a klub történelme, sikerei és jó pénzügye miatt megengedheti magának, hogy ne mindig értsen egyet a többi cég tanácsadóival vagy menedzserével. Akkor is, ha nagy pénzről van szó. Lehetséges ez? A sok edzőtábor Katarban, felkészülési meccs Szaúd-Arábiában 2015-ben, most pedig marketing-út a Közel-Keletre. Ezek megmutatják, hogy a klub nem igazán tett meg mindent a változás érdekében. De egy dologban biztosak lehetünk: Hoeneß nem fogja harc nélkül átadni az újaknak a helyet.

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40651/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?