,,A Bundesliga profitálni fog ettől”

Shanghai, Shenzhen, Singapur: Az FC Bayern izgalmas napokat tudhat a háta mögött. Ezt Jörg Wacker is így gondolja, a Nemzetköziesítés és Stratégia elnöke, aki a 2017-es nyári Audi Turné lezárása alkalmából egy pozitív összegzést is elmond.

Három városban voltunk, és kettő teljes teltházas meccsünk volt” , meséli Wacker. A terv az volt, hogy az FC Bayern-t egy sokkal ismertebb klubbá tegyük ázsiában, ami meg is valósúlt! ,,Megint megtettünk egy lépést, és egy új szintet képviselünk itt. Összegezve tehát, teljes mértékben elégedettek lehetünk!”

Az elnök megköszönte a csapat munkáját.

,,Carlo és a csapata nagyszerű munkát végeztek. Ahogy ők felléptek, igazán nagyszerű volt. De sokan mások is ott voltak, akik ugyanúgy kiváló munkát végeztek: a biztonsági szolgálat, az orvosi stáb, a FC Bayern irodai dolgozói Shanghaiban, a visszavonult játékosok, akik eljöttek, hogy a játékosokat tehermentesítsék: Ez mind sikerült is.”

Csak úgy megköszönte munkáját, nevezetesen az FC Bayern együttmüködő partnereinek és szponzorainak, ,, látható, hogy milyen partnereink vannak, akikkel közösön sok jó ügyet létre tudunk hozni. „ Ez különösképp érvényes az Audi-ra, mint névadója az Audi Tour-nak, akiknek Wacker köszönettel tartozik. Ugyan úgy mint a klub elnök Uli Hoeneß, és az alelnök, Prof. Dr. Dieter Mayer, megköszönték Wacker munkáját, ,, Ön vezetett minket. Nagyon fontos munkát töltött be.” És nem utolsósorban a vezérigazgató Karl-Heinz Rummenigge, ,, Neked volt a legtöbb tárgyalásod mindenki közül. Hálásak vagyunk, hogy minket mint CEO vezetsz.”

,,Nincs más sportág, ami ilyen szinten globális kiterjedésű”

Rummenigge még egyszer utal a torna jelentőségére.

,,Két piaci területre fókuszálunk német szemszögből”, mondja a vezérigazgató, ,, ez nem csupán véletlen, hogy a Dortmund és a Schalke is ázsiában volt. Ezt én is egy kis szolidaritásként látom. A Bundesliga nagy klubbjainak mozgékonynak kell lenniük és előre kell haladniuk a ligában, hogy a DFL-t olyan dolgokkal, mint pl a TV marketing segítsék és támogassák. Ezt jónak találom. A Bayern és a Dortmund kezdeményezésével elindult valami. A Bundesliga szárnyalása megkezdődik, ez 5-10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Meg vagyok róla győződve, hogy a Bundesliga ebből profitálni fog.”

,,A fejlődés tisztán megmutatja, hogy mi történt az elmúlt években”, egészíti ki Wacker, ,, az USA-ban létrehoztunk új rajongói klubbokat, három év után 120 fölött van. Kínában 90 millió szimpatizásunk volt, ma ez a szám 120 millió. Látható, hogy a labdarúgás egyre jobban globális sportággá növi ki magát, nincs ilyen sport ami ilyen szinten lenne. És nekünk ott igenis helyünk van.”

Futball iskolák, mint kulcsfontosságú projekt

Mindenekelőtt az új FC Bayern Football School, amit a rekordbajnok Shenzhen-ben bemutatott, nagyfokú projektnek bizonyul abban a városban, ami

,, 30 évvel ezelőtt még csak egy halászfalu volt. Ma 20 millió ember él ott! Stratégiailag a jövő szempontjából valószínűleg az egyik legfontosabb városa a világnak”, mondja Wacker meggyőzödve. Ugyan úgy mint Szingapúr, nagy jelentőséget tudhat magának mint ,, átjáró ázsia többi részére”.

Az erőfeszítések középpontjában persze a szurkolók állnak: „Tegnap 11 szurkolói csoporttal, amik 9 országból származnak voltam egy ún. Fanclubturnieren”, mesélte Wacker. „Egy közösségként viselkedtünk, együtt ültünk be mindenhova. És ez a stadionban is meglátszik, az első 3 meccsből 2-őn minden jegy elkelt, a nézőátlag 42 000 volt. És aki látta a szurkolók lelkesedését, az tudja: az FC Bayern München a 2017-es Audi Summer Touron tulajdonképpen egy vendég volt a barátoknál.

Fordította : Halász Balázs

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40716/pics/lead_800x600.jpg
audiFCBtour,BAYERN HÍREK,felkészülési mérkőzés
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?