Megtörténhet, hogy innen érkezik majd a jövő nagy Bayern sztárja

Rusz Dániel

Shenzhen Kína egyik, gazdaságilag kiemelkedően fontos részében, Guangdong tartományban fekszik. Közvetlen szomszédja Hong Kongnak, a város átlagéletkora 31 év.

Az FC Bayern München már márciusban bejelentette részvételét a Shenzheni Futballakadémia építését kitűző befektetésben. A megállapodásban többek között az edzés és az edzők ellenőrzését, illetve az edzőtáborok közti tudástranszfert rögzítették. A Bayern München ügyvezető igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge és a társaság elnöke, Uli Hoeneß találkozott dél-kínai partnereikkel, akikkel együtt szervezték a 2017-es Audi Kupát.

Shenzen 17 millió lakosával Kína egyik technológiai központja. 2019 végére az "FC Bayern Shenzheni Labdarúgó-akadémiája" mintegy 1000 tanuló fogadására lesz képes. A létesítmény magába foglal majd egy 16 futballpályából álló edzőközpontot, egy az orvosok és edzők számára kialakított részleget, valamint számos osztálytermet, csarnokot és kollégiumot. A diákok többsége vélhetően a metropoliszból és annak környezetéből fog érkezni.

Mióta Kína bekapcsolódott a labdarúgás állami szintű támogatásába - ide sorolhatjuk a Németországgal kötött szerződésüket is -, a városok és megyék is készek az együtmműködésre.

"A biztos jövő a legfontosabb dolog, amit egy klub vagy egy futballszervezet nyújthat"

- nyilatkozott Rummenigge a hétvégén, amikor Shenzhen jelenlegi sportfelelős minisztere, Zhang által szervezett eseményre látogatott.

Uli Hoeneß is le volt nyűgözve a projekt videóbemutatójától, melyet a Zhongde Sports Investment Co. Ltd. fejlesztett.

"Amit itt láthattunk, az bizonyítja, hogy a kínai, de főleg a shenzheni futball nagyon jó úton halad"

mondta Karl-Heinz Rummenigge.

Továbbá megígérte Zhang Hu polgármesteri követnek és Peng Haibinnek, a Shenzhen SASAC igazgatójának, hogy

"edzőink folyamatosan kapcsolatban lesznek és tanácsolják egymást. Ide is fognak jönni, de készen állnak a tervek a helyi edzők és játékosok rendszeres müncheni látogatásaira is. Biztos vagyok benne, hogy ily módon tovább emelhetjük a kínai futball színvonalát."

Az edzőközpontról készült video ide kattintva tekinthető meg.

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40597/pics/lead_800x600.jpg
audiFCBtour,BAYERN HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?