Javi: Így segítek Jamesnek a beilleszkedésben

Domonkos Altdorfer

Mi különbözteti meg Carlo Ancelottit Jupp Heynckestől? És hogyan segíthet legjobban az ember egy új csapattársnak? Interjú Javi Martinezzel.

Shenzen – Öt évvel ezelőtt ő volt a triplázó Jupp Heynckes óhajtott játékosa: Javi Martinez. A spanyol az egyik védekező mindenese a Bayernnek. A tz. interjújában beszél a válogatott játékos a két trénerről, az apai örömökről és James beilleszkedésének segítéséről.

Martinez Úr, az FCB éppen maga mögött hagyta Shanghait az ázsiai túrán. Péntek óta Shenzenben van a csapat. Hogyan tetszik eddig Kína?

Martinez: Nagyon jól érezzük magunkat. Jó hely az edzéshez. Egy kicsit talán meleg, de jó a tüdőnek és a kondíciónak. És amit a szurkolók művelnek, az egyszerűen őrület. Nagyon örülünk, hogy Kínában lehetünk.

Karl-Heinz Rummenigge Carlo Ancelottit Jupp Heynckes második évével hasonlította össze, mert Carlo most szorosabbra fogta a gyeplőt és szigorúbb lett. Tényleg ennyire hasonlóak?

Martinez: Igen, vannak hasonlóságok. Hasonló a stílusuk, hasonló elképzelésük van a fociról.

És emberileg?

Martinez: Jupp gyakrabban volt mérges, mint Carlo (nevet). Komolyra fordítva: Mindketten nyugodt, laza edzők. Úgy kezelnek, mintha az apád lennének, olyanok, mint egy szülő. Ez jó a játékosoknak, mintha egy család lennénk.

Annak idején Jupp Heynckes külön kívánságára érkezett. Kialakult valami különleges kapcsolat?

Martinez: Igen, természetesen. Tudom, hogy 2012-ben minden követ megmozgatott, hogy Bilbaoból a Bayernhez jöhessek. Mindig hálás leszek neki érte. Nélküle nem tartanék itt. Köszönöm, Jupp!

Egy hete James Rodriguez abszolválta első meccsét a Bayern színeiben. Azt mondják, Ön segít neki a beilleszkedésben.

Martinez: Nem tud németül, az angolja nem olyan erős. Mindketten spanyolul beszélünk, tehát segítek neki. Amikor Claudio Pizarro itt volt még, és egy szót sem értettem, ő is segített nekem. Most Jamesnek adom ezt vissza.

Mióta ismerik egymást?

Martinez : Játszottam ellene, találkoztunk néhányszor Madridban. Jól kijön mindenkivel a játékosok közül.

És mi a helyzet a kvalitásaival a pályán?

Martinez: James szerintem az egyik legjobb játékos a világon. Olyan különlegesen tehetséges a labdával, mint csak kevesek. Büszkék lehetünk, hogy nálunk játszik…

…és vele végre legyőzik a Real Madridot, amely az elmúlt 4 évben háromszor tudott BL-t nyerni. A Real egy szinttel a Bayern felett áll jelenleg?

Martinez: Real és a Barca mindig nagyon magasra teszik a lécet, mindig a legmagasabb szinten vannak. A következő szezonban is a favoritok közé fognak tartozni. De még korai erről beszélni. A felkészülésnél tartunk, először a Dortmund elleni Szuperkupa-meccsre koncentrálunk. Akkorra fittek szeretnénk lenni.

Előző évben megszületett első gyermeke. Mennyire változtatta meg Luca az életét?

Martinez : Ez egyszerűen csodálatos. Luca a legjobb dolog az életemben, hihetetlen. Nehéz volt most őt Münchenben hagyni és Kínába utazni. Ezért számolom a napokat, mikor térhetek vissza hozzá. Minden nap hazatelefonálok.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40591/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,javi martinez
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?