David Alaba a csapaton belüli konkurencia harcról

Tóth Renáta

David Alaba évek óta az FC Bayern egyik kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosa. A bal védő poszt kérdésben Ancelottinak nem kell sokat gondolkodnia. A tz-nek adott inerjúban az osztrák játékos elárulta, hogy a jövőben még több felelősséget szeretne átvállalni a csapatnál.

David Alaba 25 évesen egyike a Bayern legjobb játékosainak

tz: Alaba Úr, Uli Hoeneß és Karl-Heinz Rummenigge konkurenciaharcot emlegetnek a csapaton belül. Hogy látja Ön ezt?

David Alaba: Pozitívnak látom. Egy ilyen nagy csapatban, mint a miénk a nyomás mindig hatalmas, a legjobb játékosok tartoznak ide. Az, hogy nagy a konkurenciaharc, nem újdonság számunkra. Mindegyikőnket ez visz előre.

tz: Ennek ellenére az újonnan érkező Corentin Tolisso és James Rodriguez új szintre emelik a kezdőcsapatba kerülésért folytatott harcot.

David Alaba: Nagyon gyorsan beilleszkedtek a csapatba, észre lehet venni, hogy már most nagyon jól érzik itt magukat. Az edzéseken látni, hogy mindent megtesznek azért, hogy a csapatot segítsék. És pontosan ez az, amire szükségünk van!

tz: Carlo Ancelotti nagyon elszánt benyomást kelt az oldalvonalnál. Az elmúlt szezon egyetlen elnyert címe után még nagyobb lett az éhsége a sikerre?

David Alaba: Carlo Ancelotti nagyon törekvő. Az előző szezonban több is sikerülhetett volna - így az edző sikeréhsége is nagyobb lett, ezt közvetíti a játékosai felé is.

tz: Hogyan teszi ezt?

David Alaba: Az edzéseken nagyon koncentráltak és ambíciózusak vagyunk. Nagyon várjuk az új szezont, mindent beleadunk majd a sikerért. Itt az ideje, hogy az új szezon gyorsan elkezdődjön, hogy megint teljes gázt adhassunk.

tz: Matthias Sammer, az Ön volt főnöke, ismét szeretné Önt vezető szerepben látni ebben a szezonban. Ön is ezt szeretné?

David Alaba: Személyes célom, hogy a jövőben még több felelősséget átvállalhassak a csapatnál. 25 éves vagyok és sok tapasztalatot gyűjtöttem már. Szeretnék tovább fejlődni és előre lépni - ehhez a több felelősség is hozzátartozik. válogatottban már megismertem ezt.  Ezt a kihívást szívesen elfogadom.

tz: Hogy nézne ki ez a gyakorlatban a pályán?

David Alaba: Először is megpróbálom a pályán mindig a legjobbat nyújtani. Csak úgy vállalhatok több felelősséget a játékommal, ha az megfelelő. Hogy ez pontosan hogyan fog kinézni a pályán, azt nehéz előre megmondani.

tz: Hogy megy a barátjának, Marco Friedl-nek a profik között?

David Alaba: Jól, úgy gondolom, van jövője. Marcóban van lehetőség és tehetséges. Jó úton halad, tavaly az edzéseken is megmutatta, lehet rá számítani. Természetesen próbálok neki segíteni, és ha bármire szüksége van, ott vagyok neki. Olyan nekem, mint a testvérem.

tz: Mint ahogy Önnek Frank Ribéry.

David Alaba: (nevet) Igen, így is lehet mondani. Itt a család következő generációja.

forrás: tz.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40482/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?