Hol fog James játszani?

Több követő, több figyelem, nagyobb nyomás – még mit tud adni a pályán az újonnan érkezett James a Bayernnek? Carlo Ancelottinak több lehetséges taktikája van, de mindegyik egy másik problémát okoz.

Pénteken kiderült, hogy Serge Gnabry kölcsönbe megy a Hoffenheimbe, így eggyel kevesebb támadója lett a Bayernnek. De még így is maradt 7 Münchenben maximum 4 pozícióra: Arjen Robben, Franck Ribery, Thomas Müller, Robert Lewandowski, James, Thiago és Kingsley Coman.

”Természetesen nagy a konkurencia, de ez normálisnak számít egy nagycsapatnál”, mondta Carlo vállvonogatva. ”Ebből ered egy csapat energiája, motiváltsága.” És egyáltalán ”nem probléma, ha valaki a padon ül.” És hogy ki ül ott? Ez nagyban függ attól, hogy éppen milyen meccset játszik a csapat (Bajnokok ligája kieséses szakasz) vagy attól, hogy valaki nem újra, hanem folyamatosan padozik.

James eddig Ancelotti keze alatt játszott a legjobban.

Ancelotti maradni akar a 4-2-3-1-es felállásnál, amit a játékosok előnyben részesítenek. Ebben az alakzatban pedig Jamesnak klasszikus 10-es posztban kell lennie, támadó középpályásként segítenie és irányítania kell a támadásokat, Thiago pedig visszahúzódna az egyik hatos pozícióba Arturo Vidal vagy Corentin Tolisso(esetleg Sebastian Rudy) mellé.

És mi van akkor, ha Ancelottinak vissza kell térnie a 4-3-3-as felálláshoz, amivel első müncheni éve elején próbálkozott? Itt Jamesnak vagy nyolcas posztban kéne játszania, vagy balszélsőként, utóbbi poszton játszott Madridban a legjobban. Itt Thiago vagy Tolisso lenne a másik nyolcas, Vidal vagy Tolisso pedig a hatos. És mi lenne Müllerrel?

A támadó középpályás poszt Müller számára duplán is blokkolva van.

A világbajnok három pozícióban szokott játszani, de mindegyik poszton van minimum egy nála jobb játékos: a támadó középpályás poszton James és Thiago, támadó poszton Lewandowski, a jobb oldalon pedig ott van Robben. Hiába ment el Costa és Gnabry, még mindig van 3 szélső: Robben, Ribery és Coman. Mindhárom játékos gyorsabb és technikásabb Müllernél, így neki a szélső posztok ki vannak lőve.

Az FC Bayern belső konkurencia nélkül sose lett volna FC Bayern, és mind a 7 támadó meg fogja kapni a lehetőséget a bizonyításra a következő szezonban. De a fontos meccseken is minimum 2 közülük kívülről fogja nézni a játékot.

Forrás : http://www.kicker.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40360/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,james rodriguez,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?