Watzke: Az FC Bayernt a jövőben is nehéz lesz behozni

Domonkos Altdorfer

A BVB- Ügyvezetője, Hans-Joachim Watzke szerint a Bayern a nyári szünetben mutatott aktivitásával az átigazolási piacon még inkább megerősítette a következő évekre a vezető pozícióját a német fociban.

Berlin- Watzke meglátása szerint a Dortmundnak kevés esélye van arra, hogy a következő időkben a Bayern vezető pozícióját kérdésessé tegye. Nem tudja tovább hallgatni a siránkozást, hoogy „végre valahára más is lehetne bajnok”. „A többieknek (más kluboknak) meg lehet próbálni. Nagy valószínűséggel el fognak bukni.”

Be kellene látni, hogy a Bayern a világ három legnagyobb klubja közé tartozik. „Ezt ötven éven keresztül építették”, hangsúlyozta Watzke.

A Bayerntől eltérően a BVB sose tudna egy olyan sztárt, mint a kolumbiai James Rodríguez szerződtetni. Az, amit korábban a Real Madridnál keresett, a komplett dortmundi bérköltségvetést kimerítené.

Watzke: James leigazolása „utópisztikus” lenne.

„Egy 100 millióval bővebb bérköltségvetésre lenne szükségünk”, fejezte ki a Dortmund ügyvezetője. Ez megemelné a klub költségvetését 250 millió euróra. „És ez utópisztikus.” Ezzel együtt a BVB-nek sikerült egy kicsit közelebb kerülnie a Bayernhez. „Attól azonban még messze vagyunk, hogy behozzuk, vagy megközelítsük őket.”

A BVB legnagyobb feladatát abban látja Watzke, hogy Európa 10 legjobb csapata között maradjanak. „Nemzetközi szinten jelenleg a hetedikek vagyunk.” Itt azonban a Manchester United, a Manchester City és a Liverpool szorosan mögöttünk van”, mondta Watzke. Ezeknek a kluboknak dupla akkora a büdzséje mint a dortmundiaknak. „ 280-as tempóval közelednek, utol akarnak érni minket.”

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40385/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?