Ki az a Franck Evina?

Kálovics Tibor

A felkészülési mérkőzések során a nagyoknál is szerepet kapott az U17-es csapat gólzsákja, a kameruni születésű támadó. A következőkben felidézzük eddigi müncheni pályafutását. 

Evina kölyökkora óta a Bayern igazolt játékosa, és 2015 nyarán került fel az U17-es csapathoz. A korosztályos csapatban nem igazán kezdett jól, és az első 6 mérkőzés után sokáig nem is számoltak vele a csatársorban. A szezon végére azért kiharcolta magának a helyet a  kezdőcsapatban, de csak 5 gólt szerzett a szezon során. Jó mérkőzései azért így is akadtak: A Mainz ellen 2 gólt lőtt, a Hoffenheim ellen pedig 2 gólpasszt adott és lőtt egy gólt. Ezek a produkciói elégnek bizonyultak, hogy maradhasson az U17-es keretben.

Az előző szezonban aztán összejött számára az áttörés, korosztályos szinten mindenképp. Bombaformában kezdte a bajnokságot, hiszen az első 3 mérkőzésen 5 gólt szerzett. A Kickers Offenbach ellen mesterhármast szerzett, a Mainz elleni góljával pedig élre lőtte a csapatot. Ahogyan a csapat, úgy Franck is egyre magabiztosabb teljesítménnyel rukkolt ki: A 18. és 24. forduló között valamennyi mérkőzésen betalált, összesen 10 gólt szerzett ebben az intervallumban. Az alapszakaszt végül 21 találattal és 9 gólpasszal zárta. A rájátszás során góllal és gólpasszal keserítette a Schalkét, majd a fináléban két gólpasszt adva szerzett elévülhetetlen érdemeket a bajnoki címben. 

Értelemszerű volt, hogy U19-es csapatban is számítanak rá, és július óta már annak a korosztályos csapatnak a tagja. Carlo Ancelotti azonban nem kis meglepetésre lehetőséget adott neki a felnőttek első két felkészülési meccsén, valamint a Telekom kupán is és Evina nem vallott szégyent. Az első két mérkőzés során összesen 4 gólt szerzett, és sokan máris elkezdték látni benne a jövő Bayern játékosát. 

Lehetséges, hogy igazuk lesz, és lehet, hogy Ancelotti hamarosan "élesben" is beveti a játékost, ám az is elképzelhető, hogy hasonlóan néhány korábbi tehetséghez ő is majd máshol bontja ki a szárnyait, de az is elképzelhető, hogy a profik között nem is fog karriert befutni. Az azonban bizonyos, hogy egyenlőre a Bayern szurkolók örülhetnek, hogy ilyen tehetségek kerülnek ki az utánpótláscsapatokból, mint amilyen ő. 

Címkék: Játékosaink
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40367/pics/lead_800x600.jpg
Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?