Hummels az idei célkitűzésekről nyilatkozott ugyanakkor ellentmond Hoeness-nek

Kun Béla

Világbajnok védőnk, Mats Hummels a konkurenciaharcban kizárólag pozitívumokat lát, "Ez számunkra csak jót jelent. Nem evidens egy adott játékos játéka a posztján, meg kell mutatnia mit tud.",nyilatkozta a Kickernek a 28 éves védő.

Münchenbe való visszatérését pozitív döntésként értékeli.

"A személyes elvárásaim mindenesetre teljesültek. Az egész évet nézve, nagyon elégedett vagyok. Csak 2-3 gól hiányzott."

Számára a legnagyobb meccsek a Bajnokok Ligájában voltak, a Real Madrid elleni oda-visszavágó.

"A Real Madrid ellen otthon sajnos egy nagyon jó kiindulópontot puskáztunk el."-mondta Mats,majd folytatta: a visszavágó egészen "szokatlan" volt.

A játékos arra emlékezett vissza, hogy mélyen befolyásolták a teljesítményüket azok a támadások, amiket kaptak abban az időszakban. A Dortmund elleni döntőről pedig röviden eképpen vélekedett:

"Nagyon sok esélyünk volt hogy eldöntsük a meccset."

Philipp Lahm és Xabi Alonso visszavonulását nem érzékeli úgy, mint nagy problémát.

"Vezető típusú játékosok, olyasvalakik, akik példát szolgáltathatnak mások számára. A visszavonulásuk ellenére is, van több hasonló típusú játékosunk."

-vélekedett a Kickernek. Különösen a Lahm által hátrahagyott örökség a jobb oldali védő posztján lehet problémás, de nem Mats és a Bayern számára.

"Kimmich 100%-os teljesítményt tud nyújtani ezen a poszton. A Konföderációs kupán láthattuk, hogy ő egy abszolút nyerő típusú játékos."

Hummels: Az áttörés éve?

Hummels kevésbé látjan drámain mint Hoeness.

"Kisebb változtatásaink vannak, de az adott minőséggel és az érkező játékosokkal olyan évünk lesz ismét, ahol versenyben lehetünk a végső győzelemért."

A tripla számára nem célkitűzés, meccsről-meccsre tekint. Carlo Ancelotti idén kedvére váltogathatja védőit, ugyanis a már adott Boateng-Hummels-Martínez trióhoz Niklas Süle csatlakozik, így könnyen előfordulhat, hogy egy kisebb hullámvölgy és hamar a padon találja magát az adott hátvéd, de Hummels nem tart ettől, sőt ellenkezőleg, kihívásként tekint erre, személyes előnye nincs ebben a helyzetben,

"Ha augusztusban rosszul játszok, akkor elfelejthetek sok mindent, egyszerűen ott kell lennem, és a maximumot nyújtani percről-percre, meccsről-meccsre."

A Dortmund a legnagyobb kihívó a ligában?

"Mindenféleképpen a Dortmund az elsőszámú ellenfelünk." -mondta ezt annak ellenére, hogy a Thomas Tuchel helyét átvevő új BVB trénert, Peter Boszt nem ismeri.

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40285/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,mats hummels
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?