James nem csak jó játékos, de bombaüzlet is a Bayern számára

James Rodriguez átigazolása minden bizonnyal nem volt olcsó mulatság, ám nem csak a kiadás szempontjából jelent sokat! A kolumbiai játékos már az érkezésétől kezdve nagyon sok pénzt termel a Bayennek. Éves szinten akár  10 millió eurós nagyságrendű pluszbevetélet jelenhet.

A vezetők és a pénzügyi igazgató Jan-Christian Dreesen is elégedetten csettinthet. A 11-es számú mez eladásaiból is tetemes összeg keletkezhet rövid időn belül. A Sky Sport amolyan tájékoztatást is közölt, mi várható az elkövetkezendő napokban a Bayern shoppokban, és milyen bevételre tehet szert a klub pusztán ebből:

Három évvel ezelőtt igen magasvételáron, 75 millió euróért igazolt a Real Madridhoz Rodriguez. Két nappal az aláírás után 345.000 mezt adtak el a nevével.

Egy James-mez nagyságrendileg 95-100 euróba került, ez átlag 97,50 euróval számolva 345.000 eladott mez után 33,6 millió eurós bevételt jelent. Ennek 40%-a illette a klubbot, 60%-a pedig az Adidast. A spanyolok így 13,4 millió eurót kerestek két nap alatt.(!)

"A nemzetközi szintre lépésnek nincs alternativája. A hazai piacon korlátokba ütközünk."

Európa nagy klubjainál egy játékos leigazolása nem kizárólag sportszakmai indokból történik, fontos szerepet játszik a gazdasági oldala is. A Bayernnél Jörg Wacker a felelős ami a gazdasági stratégiát illeti.

"El kell foglalnunk az új piacokat, hogy a jövőben is eredményesek tudjunk maradni. Aki erre a vonatra nem ugrik, az többé már nem versenyképes"

- nyilatkozta az egykori újságíró a Welt-nek.

Rodriguez nem csak a sportteljesítménye miatt szupersztár

A kolumbiai számos címet tudhat magáénak: vb-gólkirály, spanyol bajnok, többszörös portugál bajnok, Bajnokok Ligája-győztes. A közösségi médiában is a legnagyobbak közt tartják számon, 32,2 millió rajongója van. Csak 3-an, Cristiano Ronaldo (122,1M), Lionel Messi (89M) és Neymar (59,8M) előzi meg a sorban. Összehasonlításképp: Marco Reus rendelkezik a legtöbb követővel (13,6M) a Bundesligában.

Elfoglalták már a Dél-amerikai piacot a Bajorok?

A Bayern vezetője sem leplezte rajongását a Dél-amerikai sztár iránt.

"Éjszaka hat számjegyű növekedést könyvelhettünk el Instagrammon és Facebookon. Úgy tűnik a rajongók azonosulni tudtak ezzel a vétellel. James nyilvánvalóan jót tesz a Bayern arculatának"

- nyilatkozta lenyűgözve.

"Különösen Dél-Amerikában és Spanyolországban van nagyobb rezonanciánk. Most bővítjük a régióinkat, ahol még ismertebbek leszünk, köszönhetően James-nek"

- egészítette ki a játékos bemutatását.

Az utolsó 12 hónapban kevesett játszot,és emiatt bizonyára izgatottak lehetünk hogy sport szempontjából is valódi "gránát" lesz-e, a gazdasági megtérülés megkérdőjelezhetetlen. Egy 10 milliós bevételt kvázi egyedül tud generálni a klubnak éves szinten.

Forrás : https://sport.sky.de/

1
https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/40301/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,gazdasági adatok,james rodriguez,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
András Károly 2017-07-17 08:47:18
Még hogy nem volt olcsó mulatság? Ha nem Ancelotti lenne a bayern trénere, akkor ez az üzlet létre sem jöhetett volna, pláne nem ilyen feltételekkel...
Kár, hogy nem angliába igazolt, ha már elhagyta madridot, nagy kihívás lesz az egy csapatos bundesliga.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?