Kimmich: nincs rajtam nyomás, Ancelotti tudja, hogy tudok játszani


Joshua Kimmich a válogatottban nagyon jól játszik mostanában. Joachim Löw szövetségi kapitány is sokat dícsérte őt. A kérdés az, hogy megtudja-e tartani formáját a szezonra.

München az a hely, ahol Joshua Kimmich-hez hasonló minőségi játékosokat lehet találni – kérdezhetnénk erről akár Joachim Löw-öt, akár Ralf Rangnick-ot. Kimmich-ről mostanában csak jókat lehet hallani. Például az U-21-es válogatott védőinek edzője elmondta, hogy mindenki részt vett egy ”tanfolyamon”, ahol a játékosok a védekezésről tanultak és le is vizsgáztak. Például Niklas Stark-nak semmi kedve sem volt az egészhez, Kimmich pedig így nyilatkozott a hasonlóan gondolkodóknak: „Hülyeség, ha semmit sem tanulsz.”

Kimmich-het viszont hülyének biztosan nem lehet mondani: 1,7-es jegyre vizsgázott, ami Németországban majdhogynem a legjobb osztályzat. A felnőtt válogatottban is meglátszik szorgalma. Joachim Löw nagy és sikeres karriert jósol neki. „Joshua az egyik legnagyobb tehetség, akit az utóbbi 10 évben láttam” - mondta a szövetségi kapitány a 22 éves játékosról.

Kimmich már a Bayernben is nélkülözhetetlen lesz?

Tanulékony, ambíciózus, mentálisan erős – így lehet Joshua Kimmich-het jellemezni. Löw azt mondta, hogy ő a ”prototípusa” az új generációnak. A jól sikerült EB után Kimmich nélkülözhetetlen a válogatottban.

De Kimmich még mindig újoncnak számít. „Mindenkinek, aki játszhat a Konföderációs Kupán, óriási lehetőség tudását megmutatni” - mondta Kimmich a tornáról. A válogatottban sokszor bebizonyította, hogy nélkülözhetetlen a játéka. De mi a helyzet a Bayernnel? Habár Carlo Ancelottinál negyvenszer lépett pályára az elmúlt szezonban, de csak 12 alkalommal játszotta végig a meccset.

„A meccseim nem arról szólnak, hogy megmutassam az edzőnek, mit tudok” - nyilatkozta Kimmich Ancelootti-ról, „ő tudja, hogy tudok játszani.”

Júliustól Phillip Lahm-ot kell majd pótolnia. „Phillip egy legenda, könnyű az ilyen játékosokhoz magunkat hasonlítani” - mondta Kimmich, „de én mégis a saját utamat akarom.”

Forrás : https://www.tz.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39857/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Interjúk, nyilatkozatok,Játékosaink,joachim löw,joshua kimmich
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?