Joachim Löw: történelmi és páratlan volt

Tóth Renáta

Löw: Julian fölnőtt a feladathoz!

Joachim Löw a dfb.de oldalnak adott mérkőzés utáni nyilatkozatában beszélt a döntőről, és a győzelem jelentősségéről.

dfb.de: Joachim Löw, mekkora az öröm a Konföderációs Kupa győzelem után?
Joachim Löw: Természetesen nagyon büszke vagyok a csapatra, akik csak három és fél hete játszanak együtt. Minden egyes nap, minden edzésen lehetett látni a csapat sikeréhségét. Ezért úgy gondolom, abszolút megérdemeltük a Konföderációs Kupa győzelmet. 

dfb.de: Szükség volt a döntőben a szerencsére?
Joachim Löw: Dicséret illeti a fiúkat minden egyes labdaérintésért és lövésért, ilyennek kelle lennie egy döntőnek. Ez egy varázslatos mérkőzés volt nekünk és a fiúknak, az, ahogyan ezt a győzelmet akartuk, nagyon imponáló volt.

dfb.de: Először az U21-es EB, most a Konföderációs Kupa. Úgy látja, Németország lesz a domináns a futballban a következő években?
Joachim Löw: Ezt mindig meg kell erősítenünk, először majd jövőre. Biztos játékosaink vannak, akiknek ezek a tornák nagy önbizalmat adtak, de ők még csak most kezdik a munkát, a legfontosabb tornák még csak most jönnek. Világklasszissá válni, egy másik kihívás. Az alapok jók, de jövőre keményen kell küzdenünk a világbajnoki trófeáért.

dfb.de: Mit jelent a Konföderációs Kupa győzelem?
Joachim Löw: Arturo Vidal azt mondta a döntő előtt: meg akarjuk nyerni a kupát, így mi leszünk a világ legjobb csapata. Németország még mindig a világ legjobb csapata, ezt jelenti.  Az, hogy ezt ez a fiatal csapat érte el, történelmi és páratlan a német futball történetében, egészen különleges. Ez a csapat rendkívüli dolgokat tett meg egymásért a pályán azért, hogy ezt a Kupát megnyerje.

dfb.de: És Önnek?
Joachim Löw: Hatalmas örömöt jelent ez a győzelem. Jól éreztem magam ebben a három hétben. A játékosok nagyon tanulékonyak voltak, mindig a munkára koncentráltak. Örülök, hogy a játékosok megvalósították a pályán azt, amit mondtunk nekik, és erre akkor is emlékeztek, amikor nem minden a terv szerint haladt. Edzőként ez egy öröm és megerősítése a munkánknak.

dfb.de: Nagyobb a nyomás a jövő évi VB-t tekintve?
Joachim Löw: Németország mindig is az esélyesekhez tartozik, mindegy, melyik tornára megyünk. A Konföderációs Kupa és az U21-es EB győzelem nem garancia a világbajnoki címre. Egy VB-n van 5-6 csapat, akik ellen játszani kell, és mindennek passzolnia kell a végső győzelemhez.

dfb.de: Julian Draxler lett a torna legjobb játékosa. Mennyire elégedett a csapatkapitánnyal?
Joachim Löw:  Julian felnőtt a feladataihoz. Felelősséget válallt és nagyon-nagyon jó kapitány volt. A pályán és azon kívül is törődött a fiatal játékosokkal, nagyon sokat kommunikált, és mindig a csapatra gondolt. Jó teljesítményt nyújtott, nemcsak a pályán, de minden téren. Mindenki láthatta, hogy vezeti a csapatot, ő egy győztes típus, és mindig a csapatot helyezi előtérbe. Elégedett vagyok, jó volt vele dolgozni.

dfb.de: Üzenne valamit a házigazdáknak, Oroszországnak?
Joachim Löw:  Igen, meg is tettem. Köszönet Oroszországnak, nagyszerű házigazdák voltak. Oroszország egy érdekes ország. Nagyon jól szervezték meg ezt a tornát, nagyon sok embert ismertünk meg. Nagyszerű élmény volt.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39948/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw,julian draxler,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?