Mért kell Ancelottinak a következő szezonban legalább dupláznia? – kommentár


Miután az olasz edző, Carlo Ancelottival az első szezon bajor szempontból felemásra sikerült, az 58 éves edzőnek mostantól szállítania kell az eredményeket. Az elmúlt szezonban nem volt érzékelhető előrelépés. Helyette voltak lövészárokharcok, egyéni elbeszélgetések és frusztráció sok különböző szinten.

Elismerem, a címválasztás provokatív. De a német rekordbajnok önmeghatározása éppen ezekben a szférákban mozog. Bár nyilvánosan senki nem akart panaszkodni, hogy az elmúlt szezonban „csak” a bajnoki címet tudták begyűjteni, de az elégedetlenséget mindenhol érezni lehetett. Természetesen Karl-Heinz Rummenigge és kollégái fáradhatatlanul hangsúlyozzák, hogy a Bundesliga a napi ügymenet és a bajnokság a legfontosabb cím. Mi mást is tehetnének, ez volt az egyetlen, ami Münchenbe került.

Heynckes a mérce

Ennek ellenére nőni fog az Ancelottira nehezedő nyomás, mivel az olaszt ugyanazzal az elvárással hozták, mint elődjét, Pep Guardiola-t: tripláznia kell a müncheniekkel. Ez azonban eddig csak Jupp Heynckesnek adatott meg, azóta az Isar parton mindenkinek a 72 éves mönchengladbachi edzőhöz kell méretnie magát. Hogy végül csak a bajnokság maradt, azt mindenkinek el kellett tudnia fogadni, de most már nincs több kifogás.

Ancelotti most már ismeri a keretet, a közeget, a várost, a szurkolókat, az elvárásokat és a vezetőket. Már egy éve az egyesületnél van, és tudja, hogyan kell menniük a dolgoknak a bajor tartományi fővárosban. Olyan megelőlegezett bizalom, amilyet az elején kapott, ez után már nem lesz.

Mellékhadszínterek

A következő szezon nem csak a címekről fog szólni. A keret és a játékosok fejlődése áll majd a középpontban, mert ott is van néhány dolog, ami nincs rendben. A világbajnok Jerome Boateng, aki szintén felemás szezont élt át a Säbener Strasse-n, a szezon végén megbeszéléseket kért és átigazolási pletykák is elterjedtek, Joshua Kimmich, a világ egyik legígéretesebb fiatal játékosa, szintén elégedetlen volt.

Ehhez jön Thomas Müller megmagyarázhatatlanul hosszú formahanyatlása, vagy inkább góltalansága, akiről az volt az ember érzése, hogy 34 fordulón át kereste a helyét a pályán az edző csapatában. David Alaba is igen messze volt attól, amit Guardiola idején teljesített. Douglas Costa csak kereste a 2015/16-os nagyon erős őszi szezonja alatti önmagát, és most az eladását tervezik. Ugyanúgy, mint a még csak 19 éves Renato Sanches, aki nem nagyon találta a helyét, és ugyancsak eladósorba került. Hogy Kingsley Coman-t hogyan lehetne beépíteni a csapatba, még mindig nem látszik.

Érkezik Sagnol

Van elég csatatér, ahol Ancelottinak a következő szezonban rendet kell tennie. Willy Sagnol személyében ráadásul az olasz egy kritikusa érkezik Münchenbe. A francia nemrég azt mondta a Kickerben:

„Egy nagy problémát látok jelenleg a Bayernnél. Guardiola három éven át mindig bevetette a fiatal játékosokat, Ancelotti csak a tapasztalt profikra épít. Hiányzik a folytonosság. Ennek a filozófiának a hiánya az egyik oka, hogy a Bundesliga nemzetközi szinten már nem játszik főszerepet.”

Sagnol lesz a következő szezonban Ancelotti segítője.

Sok aknamező, ami előjöhet a rekordbajnoknál az oroszországi világbajnokság előtti szezonban. Mert a keretben a helyekért folytatott harc nem lesz kisebb a nagy torna előtt, főleg nem egy olyan válogatott játékosokkal teletűzdelt keret esetén, mint amilyen az FC Bayerné. Ezért Ancelottinak szállítania kell az eredményeket. Vagy ez volt az utolsó szezonja az FC Bayernnél.

Michael Long

Fordította : Frey Dóra 

Forrás : http://www.90min.de/

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39815/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,david alaba,Elemzések,Játékosaink,jerome boateng,joshua kimmich,pep guardiola,renato sanches,Szakmai stáb,thomas müller,willy sagnol
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?