Joachim Löw: Chile a legerősebb ellenfél

Tóth Renáta

A német válogatott 4:1-es győzelme után Mexikó ellen a szövetségi kapitány, Joachim Löw beszélt az elődöntőről, a csapat fejlődéséről és természetesen a vasárnapi Konföderációs Kupa döntőjéről is.

Löw: Senki nem látta előre, hogy a döntőbe jutunk.

dfb.de: Milyennek látja csapata teljesítményét és játékát Mexikó ellen?
Joachim Löw: Egy hihetetlenül intenzív mérkőzés volt. Fontos volt nekünk és imponált is nekem, hogy az elején úgy játszottunk, ahogyan azt megbeszéltük. Mexikó általában arra kényszeríti az ellenfelét, hogy az ő játékát játssza - mi pedig úgy gondoltuk, hogy fordítva kell cselekednünk, dominánsnak kell lennünk és bátran előre menni. A csapat az első 15-20 percben kiemelkedően játszott és mindkét gólt gyönyörű játékkal vitték véghez.

dfb.de: És azután?
Joachim Löw: Utána kicsit visszavettünk, és nem mentünk olyan gyorsan előre. De a harmadik gól mindent eldöntött. Dicséret illeti ezt a fiatal csapatot, hogy a döntőbe jutott.

dfb.de: Számított erre?
Joachim Löw: Szerettük volna, de ezt nem lehet megjósolni. Ez ismét nagyszerű teljesítmény volt, egyben az eredménye egy nehéz mérkőzésnek. Előfordult, hogy vissza kellett húzódnunk és ezzel néha akadtak nehézségeink is.

dfb.de: A döntőben Chile lesz az ellenfél, aki ellen a csoportmérkőzésen 1:1-es döntetlent értek el. Mi lesz most?
Joachim Löw: A játékosok várják a mérkőzést. Tudják, hogy a döntőt kell játszaniuk, és meg akarjuk verni Chilét. Minden erőnkre szükségünk lesz a védekezésre, ami nehéz lesz. Fontos lesz, hogy nyomást gyakoroljunk rájuk és ezáltal nehézségeket okozzunk Chilének. Chile a legerősebb ellenfél a tornán.

dfb.de: Meglepte Önt, hogy a fiatal csapata milyen nagyszerűen helyt állt a tornán?
Joachim Löw: Meglepett, de két-három nap után láttam, hogy a fiúk tudják, hogy játsszanak, technikás és nagyon jó játékosok. Senki nem látta előre, hogy a döntőbe jutunk, nem is volt ez beszédtéma köztünk. Fejlődni akartunk, egy ilyen tapasztalat egy FIFA-tornán nagyon értékes és segíti majd a fiatalokat abban, hogy más nagy tornákon is bátran helyt tudjanak állni. Nagyot fejlődtek és egy hihetetlen jó csapat vált belőlük. Egymásért harcolnak, törekvőek és sikerre éhesek.

dfb.de: Láthatunk közülök kettő vagy három játékost a 2018-as világbajnokságon?
Joachim Löw: Igen, remélem.

forrás: dfb.de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39845/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,joachim löw
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?