Konföderációs Kupa: Németország döntetlent ért el Chile ellen

Tóth Renáta

Joshua Kimmich szerint védekezésben a németek voltak jobbak.

A világbajnok címvédő Németország 1:1-es döntetlent ért el a chilei válogatott ellen csütörtök este a Konföderációs Kupa második csoportmérkőzésén. 

Chile a mérkőzés kezdetétől nyomást gyakorolt ellenfelére, nem hagyta támadásba lendülni őket - ennek is köszönhetően már a 6. percben megszerezték a vezetést Alexis Sanchez révén. 

Nem sokkal később Julian Draxler távoli lövésével a németek jelezték, ők is a pályán vannak, és ezután kivették a részüket a játékból. A szünet előtt Lars Stindl szerezte meg a németek egyenlítő gólját, így a csapatok 1:1-es félidei eredménnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészben mindkét csapatnak akadtak lehetőségei a gólszerzésre, de további találat nem esett.

1995. szeptember 6 óta ez volt az első mérkőzés, amelyen a német válogatott nem élt a csere lehetőségével.

Ezzel a döntetlennel mindkét csapat 4-4 ponttal várja a csoportkör utolsó meccsét; Chile Ausztráliával, Németország Kamerunnal játszik majd vasárnap. 

Joachim Löw: Nagyon magas színvonalon játszottunk. Összességében a védelmi feladatokat jól oldottuk meg. Kértem a játékosokat, hogy kockáztassanak az elején, de a kapott gól elkerülhető lett volna. A mérkőzés során Chilének nem volt olyan sok helyzete. Sokat elemeztük az ellenfél játékát, nagyszerű csapatuk van, erős egyéni játékosokkal. A játékosaim jól játszottak, bátrabban mentek előre. Egy ilyen csapat ellen, mint Chile helyt kell állni.

Lars Stindl-t tettem előre, szükség volt egy olyan játékosra, aki jól veszi át a labdát, és ez sikerült is neki.

Előfordulhat, hogy Kamerun ellen olyanok játszanak majd, akik itt Oroszországban még nem léptek pályára - ők is biztosan helyt fognak állni a vasárnapi mérkőzésen még akkor is, ha Kamerun keményebb játékkal lép fel.

Julian Draxler: Chile már a kezdésnél megmutatta, mire is képes. Érezhető volt az elején, hogy idegesek voltunk, de hamar összeszedtük magunkat. Ilyen csapat ellen, mint Chile nem ijedhetünk meg.

Lars Stindl: A gólunk úgy született, ahogy elterveztük - jól irányítottuk a labdát és gyors passzjátékkal sikerült kiegyenlítenünk, úgy gondolom, megérdemelten. Chile már az elején nyomást gyakorolt ránk, ahogyan számítottunk is erre, de jól felálltunk és játszottunk a saját stílusunkban egy erős csapat ellen. Az eredmény úgy gondolom rendben van.

Leon Goretzka:  Egy intenzív mérkőzés volt, ahogyan azt vártuk és reméltük is. Jól ellenálltunk és összességében a védekezésünket is át tudtuk alakítani. Az egyenlítő gólunk szépen felépített játék eredménye lett, ezért nagy dicséret illeti a csapatunkat. 

Shkodran Mustafi: Nagyon bátran mentünk előre, ha kicsit találékonyabbak vagyunk, többet is kihozhattunk volna ebből a mérkőzésből. Kockáztatni akartunk, és sajnos az én hibámból esett a kapott gólunk. 

Joshua Kimmich: Nagyon intenzív mérkőzés volt. Az elején volt pár problémánk, de sikerült megoldanunk. Szerintem védekezésben mi voltunk a jobb csapat.

Juan Antonio Pizzi (Chile szövetségi kapitánya): Egy magas színvonalú mérkőzés volt két olyan csapattal, akik agresszívan támadtak előre, és ez a nézőknek is tetszett. Mindkét csapat nagyon törekvő, ez akár előny is lehet. Az eredmény jól tükrözi azt, hogy mi történt a pályán, és a szintet, amin játszottak.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39571/pics/lead_800x600.jpg
2017 Konföderációs Kupa,Hírek a válogatottról,Játékosaink,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?