A Bayern túl kevés a "bombaigazolások" számára?

Kun Béla

Miért nem tud leigazolni a Bayern egy igazi top játékost?

München - A Bayern drága sztárokat szeretne, de nem kap. A fizetés különbség túl nagy. Hoeness tervei botladoznak. Más topklubok megelőzik a bajor rekordbajnok csapatát – írja a sport1.de című német hírportál.

A Bayern idén nyáron igen rámenős szeretne lenni, hisz a csapat átalakítás előtt áll. Az viszont igencsak kérdéses, hogy mennyire sikerül a piacon érvényesülnie a bajor gárdának.

Corentin Tolisso - drága, de nem igazi gránát, nem bombaigazolás

Még májusban a bajnoki ünneplés közepette Uli Hoeness nyilatkozott a leendő új játékosok érkezéséről. "Talán valami olyan fog történni, ami még az FC Bayern történelmében nem volt." - mondta Uli. Ide érthette akkor Alexis Sanchest, Marco Verrattit, Dele Allit, vagy Romeru Lukakut. Ezek olyan játékosok, akiket Európaszerte horrorisztikus összegekkel társítanak

Úgy tűnt, hogy idén a Bayern is szeretne beszállni a versenybe az ilyen topjátékosokért, úgy tűnt, hogy mint egy fenegyerek úgy szeretne Uli Hoeness idén a piacon bevásárolni.

Ezért ezek a szavai lettek a fokmérői az elvárásoknak.

Néhány napja ismét bejelentettek egy új igazolást, Corentin Tolissot. A bajorok számára ez volt az eddigi legdrágább átigazolás a klub történetében. Vajon megérte a 41,5 millió Eurót? Vajon rá gondolt Uli a klubelnök, amikor a "gránátokról", a bombaigazolásokról beszélt? 

A Bundesliga egy számmal kisebb a többi nagy futballtársadalom pénzügyi helyzetéhez képest?

Vannak olyan adatok, amik erre utalhatnak, de vajon mire is gondolunk? 2016 végén ugyanis a vezető sportligák nyilvánosságra hozták az átlagos játékos fizetéseket. A Bundesliga 1,37 millió dollárnyi fizetéssel, nincs a tabella első felében sem. A Premier Liga 3,22-vel állt. 

Az ilyen fizetésekkel tehát nem tud a Bayern versenyképes lenni. 

Ez az egy valós oka annak, hogy a Bayern szeretne ugyan nagy játékost leigazolni, de nem jut hozzájuk. Ugyanis a fizetési színvonalban egy lépcsővel a többi topbajnokságokhoz képest lejjebb áll.

Újdonságként megemlítendő: Serge Gnabryt, a leigazolása után egy riporter a twitteren "a következő gránátocskának” nevezte. Ez nem csúfolódás akart lenni, hanem ez a realitás Münchenben?

Mert ha valaki nagyokat akar igazolni, nem elég csak megvennii kell őket, hanem magas fizetést is kell nekik adni. 

Egy pillantás az UEFA Rangsorára, és máris láthatjuk, hogy milyen messze van a Bayern a többi topcsapattól. 

A fizetésre kiadott összeg terén a Barcelona (340 millió Euró), Real Madrid (289 millió Euró), Chelsea (284 millió Euró), és Manchester City (276 millió Euró) és mások mögött, csak a nyolcadik helyen áll a top 10 csapat rangsorában 236 millió Euróval a Bayern.

A Bayern felügyelő bizottsága úgy gondolja, hogy a csapat fizetési szerkezetét nem érdemes egy-két nagyobb játékos miatt megbontani, hiszen ez nem utolsó sorban igazságtalan lenne a többi játékos számára, nem az a gond, ha valaki többet keres az átlagnál, hanem az, hogy valaki 2-3-szor annyit keresne, mint más.

Arról is hallottunk, hogy már a Bayern 25 millió Eurós fizetéssel csábítaná Alexis Sanchest Münchenbe, miközben az átlagfizetés a bajoroknál 12 millió Euró körül mozog.

Lehetséges, hogy még ez sem lenne elég, a jobban fizető csapatok, még így könnyen elvihetik az igazán nagy játékosokat.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39575/pics/lead_800x600.jpg
Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Játékosaink,serge gnabry,uli hoeneß
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?