Kimmich vs Vidal - párharc a csoportgyőzelemért

Sukupčák Marián

Joshua Kimmich egy éve még csak kiegészítő emberként utazott az Európa Bajnokságra, ma már szerves része a fiatal Német csapatnak az oroszországi Konföderációs Kupán.

"Véleményem szerint Joshua az egyik legnagyobb tehetség, akit az elmúlt tíz évben láttam." - dicsérte a 22 éves labdarúgót Joachim Löw. Kimmich az egyetlen játékos, aki debütálása óta mind a 15 válogatott mérkőzését végigjátszotta az első perctől az utolsóig. "Az éhségével és a harapásával tud a toppon lenni minden edzésen, ez valami különleges. Bízom benne, hogy hatalmas karrier vár rá." - folytatta a német tréner.

Most pedig Kimmichnek a csütörtök este 20:00-kor kezdődő Chile elleni összecsapáson kell a német válogatottat segíteni, és egy újabb lépést tenni a csoportelsőség felé. "Nem engedhetünk meg magunknak hibákat és elöl is hatékonyabbnak kell lennünk." - vélekedett a nagyra értékelt játékos a B csoport rangadójáról.

A 3:2-es siker Ausztrália ellen önbizalmat adott a csapatnak, de még keményebben kell dolgozniuk. "Chile ellen egy magasabb szinten kell játszani," - jegyezte meg Löw - "a stabilitást 90 percen keresztül tartanunk kell, nem elég csak 60-ig."

Vidal büszke és éhes

Löw, aki első német szövetségi kapitányként a századik nemzetközi mérkőzését ünnepelheti csütörtökön, dicsérte Chile válogatottját: "Az egyik legerősebb csapat a világon, hihetetlen erővel törnek előre, folyamatosan váltogatják a pozíciókat. Amit játszanak, az abszolút első osztályú."

A 'La Roja' motorja olyasvalaki, akit Kimmich nagyon jól ismer, hiszen a Bayernben csapattársa, Arturo Vidal. A harcos középpályás  2:0-ás győzelemre vezette csapatát, góljával pedig a legeredményesebb chilei középpályássá lépett elő (23 gól 91 mérkőzésen).

"91 alkalommal játszottam Chile színeiben, büszkén viselem ezt a mezt." - mondta Vidal. "Ez a legszebb dolog, amit a foci adhatott a karrierem alatt." És természetesen, aktuális Copa América bajnokként Oroszországban is a trófea elhódítása a cél: "Az álmunk, hogy megnyerjük a kupát!", hangsúlyozta. És hogy közel 50 év után (1968 december) újra legyőzzék Németországot, mindent bele fognak adni.

Forrás : https://fcbayern.com/de

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39561/pics/lead_800x600.jpg
Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?