Blogolj!

Ronaldo, Griezmann, Verratti.. A híresztelések és a valóság

Fazekas Annamária

Egy profi, jónevű német menedzser elemzése a  Bayern átigazolási politikájáról. Miért lenn őrültség Ronaldo? Tett-e tényleges ajánlatot Griezmannért és Verrattiért a Bayern? Jó vásár volt-e Tolisso? Megérte-e megvenni a fiatal német válogatott játékosokat?

A Bayern – Leverkusen egykori menedzsere, Reiner Calmund, a Ronaldo – átigazolás témájában fogalmazta meg elég egyértelmű véleményét. Verratti és Griezmann esetéről is egy kicsit többet árul el „Calli“.

A több évig Bundesligában menedzserkedő Reiner Calmund csak dicsérni tudja, hogy a Bayern München nem kötelezi el magához a szupersztárt, Cristiano Ronaldot. "Tökéletes futballista, a világ legjobb csatára – de a Bayern filozófiájába egyszerűen nem illik bele ", írta a 68 éves ex-menedzser a t-online.de oldalán vezetett rovatában. A költségeit „gazdasági őrültségnek” nevezte, valamint „a csapat tisztaságát is teljesen tönkretenné” írta Calli.

Az olasz sport napilap, a „Gazzetta dello Sport” arról írt, hogy a portugál játékos müncheni igazolása is elképzelhető. A Bayern ezt a hírt azonnal cáfolta, és a spekulációt „a nap kacsájának” nevezte. Ronaldo állítólag az ellene folyó spanyol adóhatósági eljárások miatt szeretné a Real Madriot elhagyni.

Sem előre, sem hátulra nem illik be

A Bayern általános átigazolási politikáját Calmund csak pozitív szavakkal illette. Véleménye szerint a klub „pont az ilyen tettektől lett a világ egyik legnagyobb, leggazdagabb és legsikeresebb klubja, hogy ilyen átigazolásokba nem megy bele. Mindegy, hogy Ronaldo egy milliárd euróba kerül (a szerződés szerint), vagy „csak” 170 millió euro. Tökéletes futballista, a világ legjobb csatára – de a Bayern filozófiájába, sem előre, sem hátulra – nem illik bele”.

Calli a Bayern átigazolási híreszteléseiről: ez történt Verratti és Griezmann esetében

A másik két szupersztárról is nyilatkozott Calmund, akiknek a neve felmerült az átigazolások kapcsán: „Ha olyan játékosokról beszélünk, mint Antoine Griezmann (Atletico Madrid) vagy Marco Verratti (PSG), akkor kb. 200 millió eurós költségekről beszélünk, az átigazolási díj + fizetés vonatkozásában. Mindkét profi játékos esetében. Elég kemény összeg.

És legalábbis eddig igazán komolyan nem is tárgyalt egyik játékossal sem a Bayern: „Megbízható forrásból tudom, hogy sem az egyik, sem a másik játékosnak nem tettek ajánlatot “, mondta a Leverkusen ex-menedzsere.

Jó igazolások

A német rekorder csapat most leginkább azon fáradozik, hogy megfelelő pótlást találjon Xabi Alonso és Philipp Lahm helyére. Az Olympic Lyon fiatal francia játékosának leigazolása, nagyon jó alternatívát nyújt a középpályán - mondta Calmund. „A válogatott játékosok Sebastian Rudy és Serge Gnabry igazolását is jó döntésnek tartom“, de leginkább Nikolas Süle védőként történő igazolását látja pozitívan. "Számomra teljesen logikus, ha a legjobb német feltörekvő játékos az FC Bayernhez igazol. Logikusabb, és leginkább reálisabb, mint Ronaldo igazolása " - írta Calmund.

 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39520/pics/lead_800x600.jpg
antoine griezmann,Átigazolási hírek,BAYERN HÍREK,corentin tolisso,niklas süle,serge gnabry
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?