Matthäus áradozott Gnabryról, Sanchest bírálta, Tolissot pedig jónak tartja

Lothar Matthäus az AZ interjújában beszélt a Nationalelf-ről, amiről elmondta, ezúttal más játékosok feladata, hogy a felelősséget átvállalják. Matthäus emellett Tolissot méltatta, Sanchest viszont kritizálta.

Az 56 éves világ- és Európa-bajnok játékos, aki a válogatott rekordtartója (150 alkalommal viselte a címeres mezt), a Konföderációs Kupán a Fox Sport szakkommentátoraként fog tevékenykedni.

AZ: Milyen emlékei vannak az 1999-es Konföderációs Kupáról, ami a Német válogatott korai búcsújával végződött?

Matthäus: Nem túl jók. De azok között a körülmények között nem is lehetett volna jobb eredményt elvárni attól a csapattól. A Bundesliga ellenezte a Konföderációs Kupát, ami a nyári felkészülés közepére esett. Az is felmerült, hogy távol marad a csapat. Végül az a sportpolitikai döntés született, hogy minden csapatból maximum két játékos vehet részt a tornán. Így viszont egy nagyon felforgatott társasággal utaztunk ki. Ezzel együtt nem akartunk leszerepelni.

A végső, 2-0-s győzelem alkalmával szerezte meg utolsó góljait a válogatottban. Harmincnyolc évesen és 128 naposan azóta is Ön a legidősebb gólszerzője a Nationalelfnek.

Ha valami pozitívumot akarunk kiemelni, akkor ez az. Ez egy szép dolog, de ez a rekord sem fog örökké tartani.

Milyen elvárásai vannak a német válogatottal szemben az oroszországi torna nyitánya előtt?

Ez most egy másmilyen felforgatott csapat, mint '99-ben. Értelemszerűen nem a legjobb összeállításban utazik a válogatott. Jó döntés, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt években folyamatosan szerepeltetve voltak, kis pihenést kapnak. Egészen biztosan nem Németország a favorit.

Ezzel együtt egy ütőképes csapatunk van, ami csak pozitív meglepetést okozhat. A fiatal játékosok számára óriási lehetőség, hogy bizonyítsanak a szövetségi kapitánynak. A csoportból való továbbjutás kötelező.

Mindenkinek hatalmas lehetőség

Chile a legjobb keretével áll ki. Ők a favoritok?

A chileiekkel, portugálokkal és a mexikóiakkal számolni kell. Az oroszok, mint házigazdák szintén szépen akarnak szerepelni. Jogi Löw elsősorban a világbajnokságra készül. A Konföderációs Kupa egy bizonyítási lehetőség azon játékosok számára, akiknek lehet jövője a válogatottban.

Szerintem ez egy jó lépés. A fiatal játékosoknak tapasztalatot kell gyűjteniük ezen a tornán, és talán jövőre ők fogják hozzásegíteni Németországot a címvédéshez.

Kire gondol elsősorban?

Például Goretzkára, vagy Sülére, akik a 2016-os olimpián már jó teljesítményt nyújtottak. Mindenki számára jó lehetőség, hogy bizonyítsanak Jogi Löwnek. Ezúttal más játékosokon a sor, a felelősséget átvállalni. Ilyen például Julian Draxler, aki a csapatkapitánya ennek a válogatottnak, vagy Joshua Kimmich. Ezeknek a játékosoknak kell a vezető szerepet betöltenie, ebből ők is profitálnak a jövőt illetően.

Kimmich, Süle és Rudi esetében ez a Bayernre is vonatkozik?

A Konföderációs Kupa egy lehetőség a kitűnésre, ezzel együtt a klubjukban is növelhetik az ázsiójukat.

Sanches egy intő példa

A Bayern a napokban leigazolta Tolissot 41,5 millió euróért. Be tudja tölteni a Xabi Alonso után maradt űrt a középpályán?

Én hiszek benne, csak jót hallott róla az ember, a számok önmagukért beszélnek. Támadásban nagy minőséget képvisel, ami a passzjátékot, és a befejezést illeti. A magas átigazolási összeg ellenére nem szabad tőle azonnal csodát várni, de a kvalitásai megvannak hozzá, hogy a nyomdokaiba lépjen azoknak a nagy elődöknek, akik az ő pozíciójában játszottak a Bayernben.

Ezt vártuk Renato Sanchestől is.

Sanches egy intő példa. Nem a sportszempontokról van szó. Más mentalitás, más nyelv, messze a családtól. Ezért rendkívül fontos a bizalom és a klub támogatása. Egy 19 évestől nem lehet azonnal elvárni, hogy ugyanúgy játsszon, mint a portugál válogatottban.

Számára talán minden túl gyorsan történt. Én magam is többet vártam volna tőle, mert az Európa-bajnokságon nagyon meggyőző volt. A Bayernben eddig mintha kötőfékkel játszott volna. A játékából hiányzott a dinamika, a könnyedség és a magabiztosság. Ancelotti a fontos meccseken rendre az idősebb játékosoknak szavazott bizalmat, és a fiatalokat – idéző jelben – elhanyagolta. A Bayern jelenlegi átigazolás politikája azonban a jövőre építkezik.

Gnabry – az egyik legtehetségesebb

A Bayern többi idei üzletét milyennek találja?

Jónak találom, hogy Süle, Rudy és Gnabry személyében újra jó német válogatott játékosok érkeztek. A következő szezontól tehát újra több német játékos lesz a keretben. Összességében, amit a Bayern eddig az átigazolási piacon nyújtott, jónak mondható, főleg ami az átigazolási díjakat illeti. Nemzetközi viszonylatban kevés pénzről van szó.

Hisz abban, hogy Gnabry lehet Ribery és Robben utódja?

Megvan rá az esélye: gyors, technikás, jól cselez és gólveszélyes. Nagyon okos igazolás, mindenek előtt az ár-érték arány tekintetében kiváló. Ő az egyik legjobb játékos a szélső posztokon Németországban.

Uli Hoeneß kijelentette, hogy bombaigazolásokat akarnak. A chilei Alexis Sanchez passzolna a Bayernhez?

Ő biztosan egy olyan játékos, aki a Bayernnek segíteni tudna. Viszont nem gondolom, hogy felforgatnák a csapat bérszerkezetét. Ha a feltételei tényleg olyan magasak, mint azt az újságokban olvashatjuk (25 millió Euró évente, a szerk.), akkor a Bayern piros lámpát kap az üzlet útja. 

(az.de - fordította: Altdorfer Domonkos)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39442/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,corentin tolisso,Játékosaink,niklas süle,renato sanches,sebastian rudy,serge gnabry
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?