Bierhoff: minden játékos bizonyítani akar

A németek beköltöztek a csapat hotelébe Socsiban, valamint eltöltötték ott az első éjszakájukat. A világbajnokok Ausztrália ellen játsszák első meccsüket hétfőn, öt órától. Bierhoff, és két játékos, Julian Brandt és Joshua Kimmich beszéltek a DFB.de oldalának az egészről.

Bierhoff...

...az első tapasztalatairól Oroszországban: Meleg fogadtatásban részesültünk. Nagyon szépek az épületek, főleg az edzőpályánk, ráadásul kitűnő állapotban is van. A játékosok keményen dolgoznak, sokuknak ez lesz az első nagy torna életükben. Mindegyikük bizonyítani szeretne.

...a biztonságról: Átérezzük azt, hogy biztonságban vagyunk, például amikor úton vagyunk az edzésre. Összegezve, megbízunk a biztonsági erőkben.

...Wagnerről: Sandrónak van egy fantasztikus, pozitív hozzáállása mindenhez. A képességei fizikálisan, mentálisan, és az érzéke, hogy mindig gólt tud rúgni, teszik őt egy olyan focistává, ami nem gyakori a csapatban mostanság. Remélem egykiváló teljesítményt ér majd el.

...a Konföderációs Kupa jelentősége: Fontos ez a torna, mert meg tudjuk mutatni másoknak a magunkat. A legmagasabb fokon játszva a játékosok fejlődnek, de természetesen meg is akarjuk nyerni ezt az egészet.

...a csapatban uralkodó hierarchiáról: Enélkül nincs is csapat! Draxler és Shkodran Mustafi helyzete különleges, mert ők a vb-t is nyertek. Megvan bennük épp emiatt a vezérszerep is. Julian testbeszéde kiemelkedő, valamint Mustafi sokkal érettebb a korához képest.

...a Kupa szervezéséről: Nagyon fontos az is, hogy építsük a kapcsolatunkat az orosz szervezőkkel, megismerjük őket jobban. Ezzel a játékosok igazodóképessége is fejlődik, erre példa a "kalandunk" az edzésekig.

Julian Brandt...

...hasonlóan Bierhoffhoz a tapasztalatairól: A szocsi edzőpálya tökéletes és nem sokkal mellette van a hotel.

...a csapat céljairól: Minden edzésen fejlődünk. Személy szerint, a meccs San Marino ellen jó kis tapasztalat volt nekem, a gólom miatt főleg. Gólt lőni mindig szép dolog. Azt akarjuk, hogy annyi gólt rúgjunk, amennyit csak tudunk.

...arról, hogy ez a torna egy lépcsőfok a vébé előtt: Úgy tekintek a Konföderációs Kupára, mint egy nagy lehetőség, hogy jó benyomást keltsünk. Emellett, ez arról is szól, hogy a következő szezonra felkészüljünk. Mondjuk arról még nem sokat gondolkodtam. Csak a jelenre koncentrálok.

...a közös munkáról Klosével: Sokat tanultam Mirótól. Lőnöm kell a gólokat, amikor lehetőség van rá. - ez egy olyan dolog, amin dolgoznom kell. Már beszéltünk egymással sokat az elmúlt napokban. Remélem, hogy ez a közeli kapcsolat folytatódik és kihat majd egy pár pontjára a tornának.

...a német csatárokról: Kétféle típusú csatár jó nekünk. Egy robosztus, mint Wagner és egy dinamikus és gyors, mint Timo Werner. Bierhoffnak nagy dilemma lesz a választás, hogy csak egyikük játsszon, vagy mind a ketten.

Kimmich...

...az oroszországi élményeiről: Mindenki meg volt lepve. A hotelünk és ezek jó állapotban vannak. Egy hagyományőrző csoport fogadott minket, később pedig megnéztünk pár gyereket, akik edzettek és autogramokat adtunk nekik. Jó volt.

...a Philipp Lahm és közte lévő párhuzamról: Lahmnak elképesztő karrierje volt. Ő egy legenda. Próbálom őt is követni, de az én utamat kell járnom.

...Wagnerről: Sandrónak ez egy kiugrási lehetőség. Nagy a fizikális fölénye sok védőhöz képest. Ami segít nekünk a légipárbajokban. Jó, hogy van másféle csatárunk is azért. Gondolok itt Wernerre. Sok ember nem veszi észre, hogy Sandro mennyi utat szabadít fel elfutásaival a többieknek. Ez teszi őt még értékesebbé.

(dfb.de – fordította: Horváth Balázs)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39392/pics/lead_800x600.jpg
Hírek a válogatottról,joshua kimmich,NATIONALELF HÍREK
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?