Blogolj!

Löw: számunkra ez egy hideg start

Kun Béla

Kedden este Koppenhágában 20:45-től lép pályára a Konföderációs Kupára készülő német válogatott Dánia ellen. A mérkőzés előtt sajtótájékoztatón Joachim Löw és Shkodran Mustafi válaszolt a média kérdéseire.

Joachim Löw…

…a következő válogatott mérkőzésről: Ez egy hideg start lesz. A játékosoknak mindössze 1-2 hét pihenőjük volt, valamint mindössze csak egy edzésünk. Ezen a héten a Dánia ellen és a San Marino elleni selejtező mérkőzésen szeretnénk az új csapattal az oroszországi konföderációs kupára felkészülni.

...Dániáról: Dánia egy erős csapat, sok olyan játékossal, akik nagy csapatokban, mint például az Ajaxban játszanak, és akiket még a Bundesligából ismerünk. Mi egy meglepetés leszünk, egy új csapattal és egy edzéssel. Mindenesetre a meccsből mindenképp tanulni fogunk.

...a Dánia elleni felállásról: Megnézzük, hogy kik játszottak viszonylag gyakrabban, s így még formában vannak. Ezért először csak este fogok konkrétabbat mondani.

...a fiatal játékosok fejlődéséről: A játékosok egy éven belül is tudnak tovább fejlődni. A konföderációs kupa a fiatalok számára kiváló, hogy nemzetközi tapasztalatokat gyűjtsenek. A mérkőzésekből olyan válogatottak ellen mint Ausztrália vagy Kamerun, akik különböző karakterekkel rendelkeznek, sokat lehet tanulni. Voltak olyan Játékosok, mint például Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, vagy Lukas Podolski akik 2005-ben részt vettek a Konföderációs Kupán és egy évvel később a 2006-os vb-n kihagyhatatlanok lettek a csapatból."

...vezetői szerep Mustafit illetően: annak okán, hogy a nemzetközi tornákon Mats Hummels és Jerome Boateng játszottak, nem tudott olyan sűrűn játszani. Azt gondolom, hogy egy fiatal és egy tapasztalatlan csapatnak sokat tud segíteni, hiszen ő át tudja venni a vezetői szerepet is a csapatban.

....lehetséges vezéregyéniségekről az új csapatban: 2-3 olyan játékos is velünk tart, akiknek már több tapasztalatuk van, mint pl.: Mustafi, Draxler, vagy Emre Can. Azt gondolom, hogy a Konföderációs Kupa alkalmával fog csiszolódni az a játékos, aki képes több felelősséget is elvállalni. Úgy kell kinéznie, hogy azok a játékosok, akik eljöttek, minél több játéklehetőséget kapjanak. Úgy tervezem, hogy a Konföderációs Kupán szituációk alapján bizonyos játékosokat már az elejétől fogva az adott meccs kezdőjébe teszem. S a végén kirajzolódik az, hogy ki képes több felelősséget elvállalni."

Shkodran Mustafi...

...a dánok elleni mérkőzésről: számunkra egy nehéz mérkőzés, mert csak egy napunk volt felkészülni rá. Úgy ahogy szoktunk, a munkánkra kell koncentrálnunk, és úgy kell tekinteni a meccsre, mint felkészülés a Konföderációs Kupára. Mi teljes átszervezésben vagyunk, ezért az a legfontosabb, hogy, egy csapattá érjünk.

...a lehetséges kapitányi karszalagról: ebben a témában még nem vagyok érdekelt. Mások is vannak itt velünk, akik a saját csapatuknál már irányítói feladatokkal is el vannak látva. Természetesen megpróbálom a tapasztalatomat továbbadni, és a fiatal játékosoknak segíteni.

...a legutóbbi terhelésről: igen fiatal vagyok még, és egy kicsit többet tudok vállalni, mint a mások. Számomra szép, hogy ismét játszani tudok, de elsősorban a legfontosabb, hogy ezt a válogatott érdekében tehetem. Az ilyen tornákat igazán jónak találom.

... a hosszú távú esélyéről a válogatott hátvédsorában: azt csinálom, amit kell, és nem a hosszútávon gondolkodom. Megpróbálok minél több játékidőt gyűjteni, s arra törekszem, hogy kihozzam magamból a legtöbbet.

... a Dániába való elutazás előtti időről: Pár nap szabad napom volt, amit a családomnál töltöttem. Jó volt az előttünk álló torna előtt még egyszer plusz erőt meríteni.

... a válogatottban lévő új játékosokról: Számomra nincsenek ismeretlen arcok közöttük. Mindenkinek örülök, aki itt esélyt kap bizonyítani, ez egy izgalmas időszak lesz.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/39035/pics/lead_800x600.jpg
2018 VB selejtezők és VB,Hírek a válogatottról,NATIONALELF HÍREK
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?