3816-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma
Újabb négy krónikus beteg veszítette életét a koronavírus-járványban, viszont már alig négyszázan vannak kórházban.
Blogolj!

Sagnol érkezése szinte biztos! A Bayern vezetése nyomás alá helyezi Ancelottit?


Sagnolnak nem titkoltan vezetőedzői ambíciói is vannak a jövőre nézve. Egy jó, de nem különösebben kiemelkedő szezon után ez jelzésértékű is lehet a vezetőség részéről.

Jelenleg Carlo Ancelotti és fia alkotják közösen a Bayern München edződuóját, ez azonban a következő szezonban változni fog, a klub vezetői ugyanis új segédedzőt keresnek. Kiszemeltjük egy magasan képzett szakember, aki megfelelő lehet a poszt betöltésére.

Az év elején nagy változások zajlottak a Bayern kispadján. Paul Clement, az addigi másodedző, és Ancelotti jobbkeze ugyanis az angol Premier League-ben szereplő Swansea City csapatához szerződött és a klub vezetőedzője lett. Helyét Carlo Ancelotti fia, a 27 éves Davide foglalta el. Az új idényben azonban újra változik a helyzet, a csapat ugyanis új másodedzővel szeretne nekivágni a szezonnak, melynek nem titkolt célja a Bajnokok Ligája serleg újbóli elhódítása. Az 57 éves olasz tréner mellé egy tapasztalt szakember érkezik.

Mivel apa és fia jól megértik egymást a kispadon, a fiatal Ancelotti - aki egyébként kinevezése előtt erőnléti edző volt -, hatása érezhető. A Kicker szaklap szerint a klubvezetés azonban egy erős, kiválóan képzett segítőt szeretne a páros mellé beépíteni. Ancelotti először nem rajongott különösebben az ötletért, mostanra azonban megbarátkozott a gondolattal. Az elsőszámú kiszemelt, a Bayern korábbi csapatkapitánya, Mark Van Bommel elutasította a felkérést, a másik jelölt azonban hajlik a megegyezésre.

A hírforrások szerint Willy Sagnol a legnagyobb favorit a pozíció betöltésére, és a német Sportbild szerint pénteken meg is született az egyezség. A 40 éves Sagnol 9 szezonon át volt a bajorok játékosa, akikkel 2001-ben Bajnokok Ligája győztes lett. A francia egyébként nem amolyan gyenge „bólogató”, erős jellemű és határozott ember hírében áll.

Sagnol már mint edző is bizonyított, volt a francia U21-es válogatott, valamint a Girondins Bordeaux edzője is. Nagy előnyt jelent továbbá, hogy folyékonyan beszél németül, valamint olaszul, angolul és spanyolul is, problémamentes lehetne tehát az edzői stábbal és játékosokkal folytatott kommunikációja.

Egy ilyen neves szakember szerződtetése a kispadra azt is jelenti, hogy bizonyos nyomás alá szeretnék helyezni Ancelottit, hiszen Sagnolnak nem titkoltan vezetőedzői ambíciói is vannak a jövőre nézve. Egy jó, de nem különösebben kiemelkedő szezon után ez jelzésértékű is lehet a vezetőség részéről, érdekes lesz majd figyelni Carlo reakcióit. A két szakember egy későbbi beszélgetésétől függ majd, el tudják e képzelni a közös munkát, valóban Sagnol lesz-e Ancelotti asszisztense a kispadon. Sagnol egyelőre azonban tartózkodó, mint mondja „amíg nincsenek konkrétumok, addig felesleges beszélni bármiről is.”

(welt.de - fordította: Danis Roland)

 

 

 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38973/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,carlo ancelotti,Szakmai stáb,willy sagnol
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?