Blogolj!

Gólkirály lesz-e Lewandowski?

Kun Béla

Lewandowski célja: 30 gól plusz X és majd meglátjuk

Az utolsó forduló előtt egy góllal vezet a góllövőlistán Pierre-Emerick Aubameyang előtt. „Még nem gondolok az ágyúra” – mondta a támadó az fcbayern.com-nak nyilatkozva, majd hozzátette: „az én célom 30 plusz X volt.”

Személyes rekord megdöntése

30. Ennyi góllal nyerte meg tavaly a gólkirályi címet, s jelenleg is 30 gólja van. „Ha még egyet lövök, akkor megdöntöm a személyes rekordomat. Meg akarom csinálni! Ha a végén eggyel többel állok, mint a többiek, az akkor már jó. De számomra fontosabb volt azt a 3-ast a szám elején látni.” – szögezte le a lengyel gólvágó.

Egy gólra van tehát szüksége az újdonsült apukának, hogy megdöntse saját rekordját. A Freiburg ellen sikerülhet neki, ugyanis a breisgaueriek Lewandowski kedvenc ellenfelei közé tartoznak. 10 liga meccs alatt már 12-szer betalált ellenük.

Legendák búcsúztatása

„Az a legnagyobb motivációnk, hogy a két legendát, Philipp Lahmot és Xabi Alonsót méltó módon elbúcsúztassunk” – mondta Lewy. „A legjobb alkalom erre egy jó meccs, sok góllal” – tette hozzá.

Az biztos, hogy a góllövéshez nagyon ért a lengyel csatár. Ezt ebben a szezonban is igazolta. 46 tétmeccsen 43 gólt szerzett. A ligában 11-szer talált be többször is egy mérkőzésen, ez a második legjobb teljesítmény, csak Gerd Müller előzi meg (12 azaz 1971/72-es szezonban). Bár, ha Lewa a Freiburg ellen többször betalál, akkor beállítja a nemzet bombázójának imént idázett rekordját.

Mindezek ellenére a Lewandowski nem minden szempontból tekint vissza pozitívan erre a szezonra.

Nehéz idő

„A Dortmund elleni hazai meccsig a ligában minden szuper volt. Fitt voltam és topformában játszottam. De egy szituáció mindent megváltoztatott.” Egy ütközés Roman Bürkivel, vállsérüléshez vezetett. „Minden mozdulatomban éreztem. A járásnál, a futásnál, és a párharcokban. Ez az idő nehéz volt számomra” – gondolt vissza fájdalmasan a döntő áprilisi hónapra és azt mondja: „még többször betalálhattam volna!”

De most már minden rendben a vállával, ismét jól érzi magát. Készen áll és összpontosít A mágikus 30-as szám fölé akar kerekedni, és a harmadik gólkirályi címet megszerezni  2014 és 2016 után.

(fcbayern.com)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38368/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?