Megérte a költséges átigazolása? Mats Hummels idénye

Kun Béla

A világbajnok Mats Hummels költséges bevásárlás volt az elmúlt nyáron a bajorok számára. De vajon megérte-e?!

Mats ebben a szezonban teljesítette a feladatait, és megfelelt a Bayern főnökei által támasztott elvárásoknak, ezt követően, hogy a múlt nyáron, kilenc év után, visszacsábították Münchenbe.

A 28 éves válogatott játékos jó bizonyítványt állított ki önmagáról a teljesítményével. „Ha én a személyes dolgokat veszem, a teljesítmény, a hozzáállás, és az, amit én ki tudtam magamból hozni, ezekre nézvést állíthatom, hogy ebből a szempontból egy jó évet tudhatok magam mögött.” – osztotta meg gondolatait Hummels a Freiburg elleni mérkőzés előtt.

MAts jól mondja, hiszen főszerepet játszoitt az idei szezonban. A 48 eddigi tétmérkőzésből 42-őn a pályán volt. „Nagyon sokat játszottam, és állandó teljesítményt mutattam a pályán.” – mondta az ex-dortmundi.

Nagyon elégedett azzal, ahogy a váltás számára alakult, miután 8 év elteltével elhagyta a dortmundi csapatot. Carlo Ancelotti is sokat várt anno, a nyáron érkező új játékostól. „Nagyon elégedett vagyok Mats-szal” – mondta Ancelotti: „A szezonja fantasztikus volt. Nagyon jól játszott, s nagyon jól edzett. Nagyon fontos volt számunkra.” 

Hogy milyen fontos volt Hummels a Bayern számára azt igazolja az, hogy mennyire hiányzott, amikor döntő momentumokban nem tudott a pályán lenni, mint például a Real ellen. S a Dortmund ellen sem tudott 100 %-osan teljesíteni a sérülései miatt. A gólokat is szerző Hummels nélkül elveszítette a Bayern hátvédsora a stabilitását. „Kár, hogy túl korán estünk ki mindkét versenysorozatból.” – értékelte az idényt a világbajnok. De legalább „készülhetünk az új szezonra.”

A bajnokság megnyerése természetesen nagyon fontos volt számára, s a csapat részére egyaránt, mert a bajnoki cím Münchenben „soha sem egyértelmű, a Bundesliga egy kemény bajnokság. A cím megnyerése volt az első forduló óta a mi nagy célunk. Nem kell arról beszélnünk, hogy a másik két versenykiírásban is eredményesebbek szerettünk volna lenni, de a legfontosabb a bajnokság megnyerése. Nem szeretem, ha ezt lekicsinylik” – mondta Hummels.

Az első bajnoki címét még 2011-12-ben ünnepelhette a Borussia Dortmunddal. A fizikai erőkifejtés, az elmúlt hetekben mély nyomokat hagyott benne. „Testileg néhány ’tűzfészekre’ kell megoldást találni” – mondta a bajnoki ünneplés előtt.

Az utolsó Bundesliga meccsen „teljesen felszabadultan” szeretne játszani. Majd jön a bajnoki ünneplés, melyre ő és a csapat is egyaránt rászolgált. Utána következik a hosszú nyári szabadság. 
A Konföderációs kupán Oroszországban, nem számít rá Joachim Löw, a nemzeti válogatott trénere. Hummels már most örül, hogy „kímélheti a testét.” Az új szezonnak, amely majd a világbajnoksággal ér véget, teljes gőzzel indulhat neki.

(az.de)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38282/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,mats hummels
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?