Az árnyékból a napfényre

Török Péter

Több mint három év után, „véletlenül” került a kapuba. Szenzációs teljesítményt nyújtott. a végén már azzal viccelődött, hogy most már ki se lehet tenni a csapatból…

Megőrizte a Bayern számára a három pontot

Ő volt a figyelem középpontjában a végső sípszót követően az Allianz Arénában. Tom Starkét ölelgették, magukhoz szorították és ünnepelték a csapattársai. Starke biztosította a 3 pontot az FCB-nek, miután kivédte az exbayernes Hamit Altintop tizenegyesét. „Meg kell ünnepelnünk a nap végén Tom Starkét” – mondta az edző Carlo Ancelotti, amint kiemelte Starke fantasztikus teljesítményét. „Mindenki hálás kell  legyen neki.”

Starke csak a nyolcadik meccsét kapta most, mióta 2012-ben a Hoffenheimtől a Bayernbe igazolt. Sven Ulreich könyöksérülése és Manuel Neuer lábsérülése miatt most bekerült a kapuba. Starke így gyakorlatilag „véletlenül” került a kapuba, legutóbb 2014 márciusában védett tétmérkőzésen.

Szolid visszatérés meccsrutin nélkül

„Teljesen izgatott lettem, hogy újra játszhatok a teltházas Allianz Arénában” – magyarázta Starke a meccs után. „Amikor kijöttem a folyosóról és odamentem a szurkolókhoz bemelegíteni, minden bizseregni kezdett. Simán csak csodás volt” – mondta a 36 éves portás. „Minden percét élveztem.”
Mindenekfelett, Starke megmutatta, hogy egy bevethető játékos, miközben nincs meccsterhelése. Szép védései voltak Patrick Banggard és Sandro Sirigu ellen. „Olyan volt, mint ha az országodat képviselhetnéd. Nem tudnál elképzelni egy jobb meccset egy kapus számára.”

Müller is Starkét dicsőítette

„Örülnünk kell, hogy van három jó kapusunk” – mondta Thomas Müller, aki mesélt arról, hogy „egy fura helyzet, amikor két kapus is hiányzik. Ez nem mindennapi.” De azért fontos az, hogy van „egy erős harmadik ember.” Müller nagyon örült a csapattársának, mert ez „egy gyönyörű sztori. Látod, hogy Tom leér az alsó sarkokra, annak ellenére, hogy már nem egy tini.”

Starke szerény volt a meccs után, és nem akart ünnepelni, mert „ez a szerencsék sorozata volt. Vártam, választottam egy sarkot és egy kis szerencsém is volt” - mondta a veterán hálóőr, aki szerint „szükségtelen egy tizenegyes, de mindig fénysugár az égbolton, ha megfogsz egyet. Amikor a labda kirepül a kezedből, az egy érzelmi bombarobbanás.” 

A jövőt tekintve még mindenre nyitott

Az ellenfél edzője, Torsten Frings is elismerte Starke teljesítményét: „lenyűgöző napja volt.” A 36 éves hálóőr szerződése a szezon végén lejár, de optimistán tekint a jövőbe. „Van olyan terv, miszerint elmegyek a Bayern-akadémiára kapusedzőnek” – mondta Starke – aki már a Bayern U14-es kapusok edzője. 

De felvetette azt is, hogy a csapattal folytassa: „nem volt szó még semmi konkrétumról, de hamarosan lesz. És amikor a végéhez érek, visszanézek a sikeres és nagyszerű időszakra.” Két meccs van hátra a szezonból, a Lipcse és a Freiburg ellen, amire Starke teljesen készen áll: „ilyen teljesítmény után nem tudtok kitenni a kapuból” – mondta nevetve.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/38095/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,tom starke
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?