Blogolj!

Douglas Costa mellett Rafinha is a távozás küszöbén?

Kun Béla

Május végén még biztosan közösen söröznek a bajnokavatáson, de jövőre lehet, hogy már egyikük sem lesz a Bayern játékosa....

Douglas Costának és Rafinhának több ajánlata is van. Rafinhát a Premier Ligából keresik többen, míg Costa iránt a Juventus és a Liverpool érdeklődik.

Az FC Bayern és Douglas Costa közötti szerződés 2 év után - úgy tűnik - a nyáron véget ér. Annak ellenére, hogy 2020-ig szerződése van a bajorokkal, sok minden arra mutat, hogy váltás lesz a vége.

Már hónapok óta rebesgetik, hogy a brazil távozni készül a Bayern csapatából. Ezt az elégedetlenséget érezhették a játékosok és a szurkolók is. Ugyanis már hosszú ideje nem azt a teljesítményt mutatja, mint akkor, amikor 2014 nyarán Münchenbe érkezett. Most már nem az a közönség kedvenc sem a szurkolóknál, sem a Bayern vezetőinél.

Volt olyan szituáció az év elején, amikor azt valószínűsítették, hogy csak magasabb fizetést akar kiharcolni magának és erre reagált Uli Hoeneß is: „Ez nálunk nem működik. Még tízszer is megpróbálhatja, ő biztosan nincs erre rászorulva.”

Mindenesetre, Costa miatt vakarózhatnak a Bayernnél. Sokak szerint a keret átalakításában nincs biztos helye, mert ugyan jó játékos, de nem olyan jó, hogy a rekordbajnok elvárásainak mindenben meg tudjon felelni. Ezt nyilatkozta róla anno Lothar Matthäus is.

Costa menedzsere is úgy véli, hogy „nyilvánvaló, hogy egy szerződésben mindkét félnek elégedettnek kell lennie.” Ezt nyilatkozta a Sport Bildnek Mendoza. Az egykori Donyeck játékos iránt érdeklődik a Liverpool és a Juventus is. Meglátjuk, hogy mi lesz…

És mi lesz Rafinhával?

Elhagyja a nyáron az FC Bayern Münchent Rafinha? A brazil egy interjúban mondta, hogy több angol csapat is érdeklődik iránta. A Bayern stabil kezdő jobbhátvédje, Lahm nyáron befejezi karrierjét, de ez nem garancia arra, hogy Rafinha több játéklehetőséghez fog jutni.

2011 nyarán érkezett Rafinha 5,5 millió Euróért az FC Genoa csapatától. Az elmúlt években, mint Lahm helyettese megállta a helyét, s többször is jól játszott. A csapatkapitány visszavonulásáról is megszólalt a 31 éves brazil a ’FourFourTwo’ angol futballmagazinnak adott interjújában: „Szomorú vagyok, hogy Philipp befejezi karrierjét. De abban a tekintetben szerencsés vagyok, hogy én tartósan az ő helyettese lehettem, mert az én szememben ő a futballtörténelem legjobb szélső védője.” „Ha Philipp most nem játszik már többet, több meccset játszanék, már az elejétől fogva.” – tette hozzá a brazil.

Lahm pótlására Joshua Kimmich a legesélyesebb, de vannak híresztelések arról is, hogy Kyle Walker a Tottenham csapatából is a bevásárló listán szerepel. Ezért Rafinha, akinek 2018-ig van még szerződése a csapatnál, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy eligazol: „Tényleg nem tudom, hogy mi fog történni ebben az átigazolási időszakban. Futballistaként a jövődet nem tudod előre megjósolni, főleg akkor nem, ha egy ilyen nagy csapatban játszol. Tulajdonképpen én nem beszélek szívesen az ajánlatokról, erre van a tanácsadóm. De az azonban igaz, hogy van ajánlatom. Több ajánlatom van az angol Premier Ligából. Talán ez a világ legjobb bajnoksága. Ez egy nagy erőt igénylő játéksorozat, de ez nem lenne számomra probléma.”

Forrás : https://www.tz.de/

Szavazz!

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37966/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,douglas costa,rafinha
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?