Hummels: nem egyszerű címet nyerni

Török Péter

Most ünneplünk, de júliustól már nyomja a vállunkat a teher, hogy jövőre ne csak a Bundesligát nyerjük meg – mondta Mats az állandó elvárásokról.

Az FC Bayern München megszerezte a 27. bajnoki címét, miután a 31. fordulóban 6-0-ra nyertek a VfL Wolfsburg ellen. Mats Hummels nyilatkozott a DFB.de-nek, hogy érzi magát a mozgalmas napok után, az atmoszféráról, és hogy hogyan sikerült az első szezonja a Bayernnel.

Riporter: Herr Hummels, gratulálok a Német bajnoki címhez! Hogy érzed magad ezzel a címmel?

Hummels: Sajnos egy ideje nem nyertem egy címet sem, így sokkal jobban esik. Igazán boldog voltam a meccs előtt, hogy volt esélyünk megnyerni a bajnokságot, mert a Lipcse 0-0-át játszott az Ingolstadttal.

R: Fizikálisan hogyan csináltad?

H: Futottam, mint egy tank. Szerdán elértem a céljaim. Kicsit meglepődtem, amikor kiderült, hogy kezdek a Wolfsburg ellen. Most már regenerálódok, ahogy csak tudok. A testemnek van néhány problémája, amikkel foglalkoznom kell. Várnunk kell, és megnézni, milyen befolyással leszek a maradék szezonra. 

R: Hogyan tudott Carlo Ancelotti meggyőzni téged ezek után, hogy játssz? Azért kellett játszanod, mert Boateng nem volt a keretben?

H: Minden áron meg akarta nyerni a bajnokságot. Az edzőnk csak három helyen változtatott a Dortmund elleni felálláshoz képest, így nem nagyon rotált bennünket. Ez egy jele annak, hogy bízik bennem, mert akarta, hogy játsszak. Így megpróbáltam, és észrevettem, korrektül teljesítettem. De becsületesen bevallom, két meccse nem tudtam sprintelni. Talán megsérültem volna, ha megpróbálom. Ezek után meg kell próbálni elkerülni a sprintet amilyen hosszan csak tudod.

R: Hogy ünnepeltél az öltözőben?

H: Rafinha volt a DJ és sok spanyol, portugál zene szólt. Bár én is közreműködtem két vagy három zenében. Német nemzetiségűként kérnünk kéne több német vagy angol zenét az elkövetkezendő hetekben (nevet). Sajnos a hang nem volt olyan erős, amilyennek vártuk. Jobb felszerelést kell találnunk következőnek. 

R: Milyen nehéz volt az elmúlt hetek csalódásai után élvezni a sikert?

H: Annyira nem volt nehéz. Boldog vagyok, hogy képesek voltunk a helyes útra visszatérni, megnyerni ezt. Amikor eljutott a tudatunkig, hogy akár bajnokok is lehetünk a hétvégén, ez extra erőt adott. Szerda után, a bajnokság volt a fő cél. Most boldogok vagyunk, hogy hamar megnyertük a bajnokságot.

R: Néhányan azt mondják, a Bayern „csak” a bajnokságot tudja megnyerni. Ez nyomás lesz a vállatokon jövőre?

H: Júliusban kezd el nyomni minket. Most egyelőre még ünnepeljük a bajnoki címet, ez is a célunk volt a szezon elejétől. Ez egy kemény bajnokság és azért nem adják oda, ha nem nyerjük meg. Én nem egy szurkoló vagyok, aki csak beszél róla, mint egy kalandról. De mitagadás, más sorozatokban sikeresebbek lehettünk volna. Azonban félreértés ne essék, boldog vagyok és büszke, hogy megnyertük a Bundesligát.

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37870/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,mats hummels
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?