U19 a Bayern újabb korosztályos csapata lett bajnok Dél-Németországban

Kun Béla

Thomas Müller és társaik mellett másokat is ünnepelhettünk hétvégén. 
Délnémet bajnok lett az U19 korosztályos csapata a német rekordbajnoknak. Az U19 FCB a Greuther Fürth ellen aratott 5:0-s sikerrel délnémet bajnok lett. Mivel a tabella második helyezettje a Kaiserslautern kikapott 3:5-re az Eintracht Frankfurt otthonában. Így az „A” junior csapatos Bundesligában a Dél/Dél-Kelet osztályában a bajor ifjoncok egy fordulóval a vége előtt 6 ponttal vezet az 1. FC előtt. 2012/2013 után először nyerte meg a címet. És ezzel a német bajnoki cím végelszámolásába kvalifikálta magát.
A gólokat Yousef Emghames (20. perc), Manuel Wintzheimer (43.)- tizenegyesből, szerezték az első félidőben. A szünet után az 58-ik percben következett a 3-ik gól Maxime Awoudja védő jóvoltából méghozzá fejes góllal. A következőket Timothy Tillman (70-ik perc) és ismét Wintzheimer tizenegyesből a 75-ik percben, érték el, kialakítva az 5:0-s végeredményt.

„Nagyon örülünk! Ezt a csapat megérdemelte.” – mondta a csapat edzője: Seitz a lefújás után. „A fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, és ma a megérdemelt jutalomban részesültek.” – fejezte be az FCB trénere.
A következő kedden következik a Német Kupa elődöntője az 1. FC Nürnberg ellen, otthoni körülmények között 18:00-kor a Säbener Straßén.
A német bajnokság elődöntőjében a keleti csoport második helyezettjével május 10-én, amelyre Münchenben kerül sor, a visszavágóra idegenben május 16-án.

FCB U19 felállása: Hoffmann-Stingl (89. Kollmann), Awoudja, Isherwood, Türkkalesi (75. Meier)- Emghames, Fein (84. Shabani), Tarnat, Tillman-Crnicki, Wintzheimer (79. Hadzic)

Forrás: fcbayern.com 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37854/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?