Müller: szerdán megint harcolni fogunk!


Arjen Robben kikészületen és fáradtan feküdt az Allianz Arena gyepén. A holland mindent beleadott egészen a végéig, egy utolsó megindulás, egy utolsó beadás, ám az eredmény maradt 2-2 a kiesőjelölt Mainz ellen szombat délután. A győzelem elmaradása miatti csalódottság nem látszott egyértelműen a fáradt Robben arcán.

Harcra készül a Bayern

„Fárasztó volt, de ennél nehezebbet vártunk”- ismerte el Carlo Ancelotti a meccs után. „Tudtuk, hogy kemény lesz számunkra felkészülni, főleg a madridi sokk után” - mondta. Csupán 4 nappal a minden energiát elhasználó 120 perc után az olasz hozzátette, hogy „nehéz feladatnak ígérkezett, hogy megint 100%-on legyünk. Ez egy nehéz hét volt számunkra.”

Müller kapitányi bemutatkozásáról

„Természetesen a keddi meccs még ott volt a fejekben, annak ellenére, hogy nem kellett volna, hiszen mi is csak emberek vagyunk” - magyarázta Müller, aki a 75 ezres Allianz Arenában most előszőr vezette ki a csapatot kapitányként. „Nem kezdtük jól, majd jött a Mainz gólja. Próbáltuk a második félidőben olyanná tenni a meccset, amellyé az elsőben kellett volna” - folytatta.

A vendégek az első félidőben mentálisan és fizikálisan si rendre frissebbnek tűntek, míg a Bayern build-upjait is megakadályozták mindamellett, hogy Bojan révén meg is szerezték a vezetést. Nem sokkal később Robben egyenlített, majd Daniel Brosinski révén tizenegyesből ismét a Mainz vezetett.

„Nem voltunk olyan egységesek az első félidőben, mint a megszokott, jobbnak kell lennünk. A második játékrészben már kompaktabbak voltunk, jobban játszottunk, és szerencsére képesek voltunk arra, hogy ismét kiegyenlítsünk” - elemezte Ancelotti. A piros mezes csapat sokat javult a második félidőre, és sokkal jobban megnehezítették a Mainz dolgát, mint az első 45 percben, azonban Thiago egyenlítése után több gól már nem jött.

„Nem nagyon tudtam megünnepelni a gólom, mert győzni akartunk” - mondta csalódottan a gólszerző. „A 2-2 még mindig ugyan olyan érzés, mint egy vereség" -f olytatta. Ennek ellenére ez nem változtatta meg a Bayern helyét a tabellán. A kezdés előtt még 7 pontra volt szükség ahhoz, hogy meglegyen sorozatban az ötödik Bundesliga elsőség. Ez azt jelenti, hogy a hátralévő 4 meccsen már 2 győzelem is elég lenne, hogy címvédés legyen.

Az FCB-nek szintén két győzelem kell ahhoz, hogy a DFB Kupát is behúzzák és duplázzanak idén. A Bayern ezért mindent megtesz az első meccsen, hogy legyőzze a Borussia Dortmundot szerdán, és akkor majd jöhet a második meccs, maga a kupadöntő. Ezért nagyon fontos a szerdai meccsre koncentrálni: „az viszont jó, hogy gyorsan túl tudtunk lenni ezen. Tovább kell lépnünk, hiszen szerdán nagyon fontos meccsünk lesz. Berlin a nagy célunk a Bundesliga győzelem mellett” - mondta Müller. „Szerdán megint harcolnunk kell” - fejezte be Robben.

(fcbayern.de)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37537/pics/lead_800x600.jpg
Arjen Robben,BAYERN HÍREK,Beszámolók,dortmund,Előzetesek,Játékosaink
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?