Egy fontos lépés az újabb bajnoki címhez

Kun Béla

A kiesés ellen küzdő Mainz ellenében kell begyűjtenie a három pontot az FC Bayernnek. A vendégek a múlt héten le tudták győzni a Hertha Berlint és nem is oly rég volt, amikor az Allianz Arénából is győztesen tudtak távozni. A Bayern előnye biztonságos a tabella élén, de ezt a meccset hoznia kell, hogy nyugodtan fordulhasson rá a bajnokság véghajrájára.

Az FC Bayern München sztárjai próbálják túltenni magukat a keddi mérkőzés sokkján...

A Bajnokok Ligájából való keserű kiesés után érthetően nagy a csalódottság, de most már előre kell tekinteni. Ebben a hitben fog szerepelni ma 15:30-kor a Mainz 05 ellen az Allianz Arénában a Bayern München.

Ancelotti igyekszik pozitívan állni a dolgokhoz: „szuper lehetőségünk van arra, hogy pozitív reakciót mutassunk.” Carlo Ancelotti pénteken, aki már a 30-ik játéknapra koncentrált hozzátette:  nem csak a reakció a fontos, hanem a 3 pont megszerezése is, hogy egy lépéssel közelebb kerüljünk a nagy célhoz. „Amilyen gyorsan csak lehet, meg kell nyernünk a bajnokságot” – szögezte le a tréner. „Jó pozícióban vagyunk, megfelelő előnnyel.” – folytatta Ancelotti, hiszen a 8 pont előny a Lipcse előtt elég sok, de nem adhat lazításra okot.

Hummels bevethető

„Nyernünk kell, meg kell, mutassuk a csapat minőségét, és a szurkolók támogatásával sikerülni fog.” – ígérte Ancelotti. Ennek érdekében is szeretné „a legjobb csapatát” a pályára küldeni. A szerdai Dortmund elleni kupaelődöntő, nincs kihatással a mai felállásra. „A mérkőzés után van elég időnk regenerálódni” – mondta Ancelotti.

Manuel Neuer azonban, aki kedden a Madrid ellen megsérült  (lábcsontja eltört, mint arról már beszámoltunk), nem áll rendelkezésre. Helyette Sven Ulreich fog a kapuban védeni. „A stratégiánkat a meccsen ez semmiféleképpen sem fogja befolyásolni. Teljes mértékben megbízom Sven-ben, jó minőséget képvisel” – mondta el Ancelotti, aki Boateng és Martinez szerepléséről le kell, hogy mondjon. Mindkettőnek „kisebb problémája van, de a Dortmund ellen egészségesek lesznek.” Mats Hummels ennek ellenére „probléma nélkül edzett.” És ugyanúgy rendelkezésre áll, mint a csapat többi tagja.

A Mainz 100 százaléknál többet szeretne nyújtani 

A vendégek a tabella 15-ik helyén állnak, s kiesés is veszélyezteti őket. Azonban Münchenbe önbizalommal érkeznek, hiszen a múlt héten, 5 nyeretlen mérkőzés után, sikerült Martin Schmidt fiainak a győzelem. A Hertha Berlin ellenihez hasonló erős teljesítménnyel szeretne előrukkolni. „Ha képesek vagyunk 100 % feletti teljesítményre, akkor kezdhetünk álmodni” – mondta Schmidt, azonban hozzátette: „De, ha nem játszunk 100 %-osan, akkor nem lesz esélyünk.”

(fcbayern.de)

Kassai tevékenységéről itt szavazni is tudsz: Hibázott a Bayern kárára? Mit érdemel Kassai?

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37437/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Előzetesek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?