Tönkre tett búcsú...

Kun Béla

Lahm és Alonso a világfutballhoz tartozott. Nem ilyen búcsút érdemeltek a világfutball színpadától!

Nem ilyen búcsút érdemeltek

2017. június 3. Millennium Stadion. Cardiff. A Bajnokok Ligája döntőjének helyszíne. Az idény utolsó mérkőzése, és az utolsó meccs a karrier végén – így álmodta meg Philipp Lahm és Xabi Alonso. Hogy az utolsó idényükben, a karrierjük során még egyszer egy nagy-nagy színpadon felléphessenek, és végül a Bajnokok Ligája kupát a kezükben tarthassák. De a forgatókönyv nem így alakult. A negyeddöntő visszavágóján, Madridban, bírói „segédlettel” búcsúztak a nemzetközi színpadtól.

„A csalódottság nagyon nagy – nekem személyesen is, ilyen sok Bajnokok Ligája mérkőzés után” – mondta a 33 éves Lahm. A célegyenesben így marad a német válogatott volt csapatkapitányának a nemzetközi színtéren elért 2014-es világbajnoki cím. 

Német rekorder a Bajnokok Ligájában

Az érzelmeit csak a szezon utolsó mérkőzése után szeretné teljes mértékben kimutatni. „A szezon után, ha mindennel végeztünk, akkor majd valamivel érzelmesebb leszek. Mert a stadionban is sokat átéltem a csapattal, a játékosokkal is egyaránt. Így csak utána fog az igazi érzelem előjönni. Most csalódott vagyok, hogy nem jutottunk be az elődöntőbe.”

2011 óta először zajlik elődöntő Philipp Lahm nélkül. Az igazi csillagóra 2013-ban a Dortmund elleni BL győzelem volt számára a Wembley Stadionban. Ezen kívül döntőt játszott 2010-ben az Inter ellen, majd 2012-ben saját stadionjukban, a Chelsea ellen. 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban pedig az elődöntőig jutott el. 112 mérkőzéssel zárta a Királyi Osztályt. Ezzel megelőzve Oliver Kahn-t, akinek 103 tétmeccse volt ebben a versenyszériában.

Alonso nem tudta Seedorfot utolérni

Összesen 119 meccset tudhat maga mögött a spanyol sztár a BL-ben, a Liverpool, a Real és a Bayern München színeiben.

„Két nagy játékos! Egy nagyon izgalmas Bajnokok Ligája meccsen fejezték be nemzetközi karrierjüket” – fejezte ki tiszteletét a két rutinos játékos iránt a belső védő Mats Hummels. Mindketten a „világ futballhoz tartoztak” – folytatta. „Ők majdnem minden évben ott voltak a Bajnokok Ligájában.”

„Philipp és én nagyon sok meccset élvezhettünk együtt az utolsó mérkőzésig. Szerencsések vagyunk” – mondta a spanyol világ - és Európa-bajnok.

Még azonban izgalmas 6 hetet tartogat a szezon a nagy duónak. Két címet mindenképpen meg akarnak még nyerni. A német bajnoki címhez még 3 győzelem hiányzik, és a kupában a Borussia Dortmund elleni elődöntő következik. Alonso: „remélem, hogy van még esélyünk a német kupa döntőjére. Remélhetőleg az lesz az utolsó meccsünk.”

(fcbayern.com)

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37406/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Játékosaink,philipp lahm,real madrid,xabi alonso
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?