Blogolj!

A fantasztikus négyes – a fájdalmat legyőzve játszottak!

Rusz Dániel

Összeszorították a fogukat, és belevetették magukat a harcba. Bár komoly kétségek voltak Robert Lewandowski, Jérôme Boateng és Mats Hummels játékával kapcsolatban a Real Madrid elleni visszavágón, röviddel a meccs előtt úgy döntöttek, mindhárman vállalják a szereplést. 

Hummels: A fájdalmat legyőzve kellett fociznunk

„Őszintén mondom, nem gondoltam volna, hogy tudok ma játszani”, ismerte be Hummels a mérkőzés után. A 28 éves játékos másfél hete bokasérülést szenvedett, azóta pedig alig edzett. Azonban Ő és Boateng – aki múlt hétvége óta izomproblémákkal küszködött – együtt képesek voltak Madridban egy erős, masszív középső védelmet alkotni.

Elnyomva mindent

Mindkét középhátvéd 9-9 labdát szerzett, amely a legjobb teljesítménynek bizonyult a Bayernben. Ez hatalmas erőfeszítést követelt tőlük, ahogy Hummels is mondta: „Jérômenak és nekem valahogy sikerült elnyomnunk mindent. A fájdalmat legyőzve kellett fociznunk és minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy megnyerjük a meccset.”

A játék során nem gondoltuk volna, hogy a páros sérüléssel küzd. Amikor azonban állt a mérkőzés, gyakran láthattuk fájdalom jeleit az arcukon, vagy hogy enyhén bicegnek és nyújtanak. Főleg Boatengnek akadtak problémái a második félidő közepétől. „Az izmom egy ponton megmakacsolta magát. Megpróbáltam keresztülvergődni ezen, de nem volt egyszerű” - nyilatkozta a védő, aki megpróbált „kicsit többet játszani a szemével”. Ez sikerült is neki, hiszen Boateng nevéhez fűződik a legtöbb tisztázás az FCB-nél.

Lewandowski lenyűgöző átalakulása

Ha valaki mégis túljutott a védelmen, akkor az esetek túlnyomó többségében Neuer megbízhatóan állta útját a támadónak. A német kapus egy lábműtét után, megkapó teljesítménnyel tért vissza Münchenben, 6 védésével csapatát nagymértékben támogatta a Bernabéuban is, remek formát mutatva. Nem tehetett egyik bekapott gólról sem, ráadásul a Real harmadik találatánál törést szenvedett a bal lábában. Szerdán vizsgálták ki Münchenben, mennyire súlyos a sérülése, sajnos a szezonban várhatóan már nem tud pályára lépni.

Neuer sokáig meccsben tartotta a csapatot, akárcsak Lewandowski, akinek gólja visszahozta az FCB-t az elődöntőbe. A lengyelnek vállsérülés miatt ki kellett hagynia az első meccset, de ennek kedden már nem láttuk hatását. Gólvágónk nem hátrált meg egy lehetőség elől sem, és magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőjét. Ezzel a Bajnokok Ligájában hatodik kísérletéből a hatodik gólját szerezte a tizenegyes pontról.

Csalódottság és büszkeség

Sajnos mindez nem bizonyult elegendőnek a végső győzelemhez, de a kvartett tagjai hatalmas elismerést és tiszteletet kaptak azért, amit véghezvittek. „Amikor arra gondolok, ahogy Hummels, Boateng, Lewandowski és Neuer játszott, csak a kalapomat tudom megemelni előttük” - dicsérte őket az elnök, Karl-Heinz Rumenigge. Hummels a meccs után „egy kis büszkeséget” is megengedett magának a „frusztráció és csalódottság” mellett. 

Ebbe bele is kell kapaszkodnia a következő meccsekre, hiszen még mindig nagy feladatok állnak előttük. „Meg akarjuk szerezni a címet, a jövő héten nagy meccs következik a kupában. Ez lesz a következő fontos esemény” - mondta a világbajnok a Borussia Dortmund elleni elődöntőre utalva. Amikor megkérdeztük, fittek lesznek-e addigra, Hummels csak ennyit mondott: „AZOK LESZÜNK!”. Úgy néz ki, ismét fogcsikorgatva mennek majd a csatába…

 

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37376/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Játékosaink,jerome boateng,manuel neuer,mats hummels,real madrid,robert lewandowski
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?