A spanyol átok ezúttal magyarok által sújtott le ránk…

Elképesztő bírói hibák sorozata miatt búcsúzott a Bayern a Bajnokok Ligájától. Ha normál körülmények között veszítünk és kiesünk, szavunk sem lehet. Így viszont nagyon fájó. Különösen úgy, hogy sikerült a hazai vereség után Madridban egyenlíteni. Ami utána jött az a futball szégyenfoltja volt. Még akkor is, ha nem feltelezünk szándékosságot...

Jól küzdött a Bayern, de a Real mellet Kassaival már nem bírt...

A Bayern, az előzmények ellenére, viszonylag jó kezdőcsapattal tudott kiállni az olya fontos visszavágóra. Visszatérhetett nem csak Neuer és Lewandowski, hanem Hummels és Boateng is. Persze azt is tudtuk, hogy sérülésből épp csak visszatértek, ki két, ki egy napja végzett csak teljes értékű edzésmunkát közülük.

A mérkőzés első félideje enyhe Bayern fölényt és több helyzetet hozott, gólt azonban egyet sem. Így 45 percünk maradt arra, hogy két gólt rúgjunk.

Az első viszonylag hamar összejött a második félidő 53. percében, miután Casemiro elkésve lépett oda Robbennek a büntetőterületen belül. Minden vita ellenére teljesen egyértelmű 11-es volt! Ha nem Robben a szenvedő alany, senkiben kétség sem ébred, így viszont sokan már megszokásból mondták az esetet kétségesnek. És itt jött Kassai első nagyon durva hibája. Ugyanis a már sárgalapos Casemiro buktatta a kitörő Robbent. Ha befújta a büntetőt, akkor minimum a második sárga automatikusan járt volna a spanyolnak… ez elmaradt. A büntető viszont nem maradt ki, Lewandowski eggyel közelebb lőtte a Bayernt a továbbjutáshoz.

És még volt elég idő, a madridiakon pedig látszott, hogy kezdik elveszíteni a nyugalmukat.

A fokozódó Bayern nyomás nem hozott újabb Bayern gólt, csak egy Realost. Ronaldo a 76. percben elképesztően szabadon maradt, így sajnos egyenlíteni tudott. Innentől fogva már elsősorban a hosszabbításért haroltunk. Nem sokáig. Két perccel később ugyanis egy Bayern helyzetnél Ramos a saját hálójába „tisztázott”. Ezzel 1-2. A teljes egyenlítés összesítésben már megvolt, innentől ismét a továbbjutást jelentő gólért harcolt a Bayern. Sajnos nem sokáig. A 84. percben jött Kassai újabb elképesztő hibája: Vidalnak egy szabályos becsúszás után mutatta föl a második sárgalapot. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy ha valamelyik korábbi belépőjénél ad második sárgát, akkor lehet, hogy jogos lett volna, itt azonban óriási hiba volt. Nem véletlenül tombolt Vidal. Ezúttal abszolút igaza volt a chilei harcosnak

Az ismét emberhátrányba kerülő csapatunknál Ancelotti vezéráldozatot húzott: a hosszabbításra készülve a kieső Vidal pótlására Kimmich-het hozta be. Lewandowskit lecserélve. Lehet persze, hogy ebben az is közrejátszott, hogy a lengyel nem volt még olyan állapotban, hogy 120 percet végigjátsszon.

A hátralévő percekben a kiállítástól vérszemet kapó Real próbálta meg bevinni a második találatot, de ekkor még hatékonyan zárt a Bayern védelme.

Mint ahogy hatékonyan zárt a hosszabbítás 105. percében is, ám ezt a Kassaihoz hasonlóan rossz teljesítményt nyújtó partjelző elnézte és elengedte a méteres lesen lévő Ronaldot, aki élt is a magyar játékvezetők nyújtotta ajándék lehetőséggel. Újabb kapitális, a mérkőzést döntően befolyásoló játékvezetői hiba a Bayern kárára. A 2-2 után csak annyit változott a helyzet, hogy már nem lehetett a büntetőkben bízni a továbbjutást illetően, gólt kellett (volna) rúgni. Ám egy gól elég is lett volna még így is a továbbjutáshoz és volt is rá negyed óra. Elméletben. Mert a 110. percben, a koronát feltéve a napi teljesítményükre, a magyar játékvezetők újabb lesgóllal ajándékozták meg az ajándék emberelőnyben játszó madridiakat. Ismét ronaldót…

Ezzel minden eldőlt, az már semmit sem számított a 112. perben végül egy szabályosnak tűnő gólt is rúgtak a Kassaiék által padlóra küldött Bayernnak a madridiak, Asensio révén.

A CSAPATUNK a Bayern névhez méltón küzdött, amíg 11-en harcoltak 12 ellen, addig sikerült is az egyenlítés. Sőt! 10-en a 12 ellen is helyt álltak, ám a Kassaiék további tévedései ellen már nem volt ellenszerük.

Kiestünk, de emelt fővel, nem megalázva. Sőt… Kupát ezért persze nem osztanak! De olyan édes lesz a pillanat, amikor a jövő évi BL-döntőben Vidal győztes gólt lő majd a Real ellen…

https://bayern.blogstar.hu/./pages/bayern/contents/blog/37332/pics/lead_800x600.jpg
BAYERN HÍREK,Beszámolók,Elemzések,real madrid
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?